![]() |
Bu Beş Şeyi Yapmadan Yatmayın
bu beş şeyi yapmadan yatmayın Hakkında bu beş şeyi yapmadan yatmayın Bu 5 Şeyi Yapmadan Yatmayın Peygamber Efendimiz s.a.v. Günlerden Bir gün Hz Aliye r.a Şöyle Buyurmuş Ey Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma 1 Kuranı kerimin hepsini okumadan 2 4000 dirhem sadaka vermeden 3 Kabeyi Ziyaret Etmeden 4 Cennette yerinizi Hazırlamadan 5-Küs oldugun Biriyle barısmadan Hz ali r.a şaşırdı ve dediki Ey allahın resülü bu nasıl olur ? Efendimiz şöyle buyurdu 1- (3 kere) İhlas süresi Kuranı kerimin hepsine eşittir (Sevap Bakımından Tabi) 2-(4 kere) Fatiha süresi 4000 dirheme eşittir 3- (10 kere) LAİLAHE İLLALLAHU VAHDEHU LA ŞERİKELE LEHÜLMÜLKÜ VE LEHÜLHAMDÜ YUHYİ VE YÜMİTU VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİR demende kabeyi ziyarete eşittir 4-(10 kere) LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHiL ALİYYİL AZİM demen cennette yerini hazırlamana vesiledir. 5- (10 kere) ESTAĞFİRULLAH EL AZİYM ELLEZİ LAİLAHE İLLA HU EL HAYYEL KAYYUME VE ETUBÜ İLEYHİ demen dargın ve husumetli olduğun insanlarla barışmış derecesinde ecre vesiledir. Buyurdurlar ... |
Bu Beş Şeyi Yapmadan Yatmayın
uyku duası Berâ' İbn-i 'Âzib radiya'llahu anhümâ'dan şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem yatağına girdiğinde sağ tarafına yatardı. Sonra şöyle du'â ederdi: Allah'ım! Kendimi Sana teslîm ettim, yüzümü Sana çevirdim, işimi Sana ısmarladım, Sana i'timâd ettim, Sen'i dilerim ve Senden korkarım, Senden başka sığınacak (Mahmî), Senden başka kurtaracak (halâskâr) yoktur; halâs ve himâye ancak sana aittir. Allah'ım indirdiğin Kitabı’na inandım ve gönderdiğin Peygamberine _îmân ettim_. (Resûl-i Ekrem buyurdu ki: Bir kimse, bu kelimeleri okur da, sonra o gece içinde ölürse, o kimse İslâm fıtratı ve yaradılışı üzerine ölür). |