ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Yaprak Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=90151)

Şengül Şirin 08-10-2009 11:21 AM

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
 
Zeytinyağlı Yaprak Sarma


6 kişilik

Malzeme:


2 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı zeytinyağı
3 adet kıyılmış soğan
1 çay bardağı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolma baharı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
3 adet limon
5 diş sarımsak


Tarifi

Tuzlu yaprakları tek tek yıkayın. 10 dakika suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzdürün. Derin tencerede önce soğanları kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç, kuru nane, sarımsak, tarçın, tozşeker, karabiber, pulbiber, tuz, dolma baharı ve ince kıyılmış soğanların üstüne ekleyerek tekrar kavurun. Kavrulan harca bir bütün limon sıkın. Harcın soğumasını bekleyin. Harcı yaprakların içine yerleştirerek sarın. Sarmaları tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Sarmaların üzerine çıkacak şekilde soğuk su ilave edin. Üzerine porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tabağı kaldırın, kalan iki limonun suyunu sıkıp tencerenin kapağını kapatın ve demlendirin. Servis tabağına alın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Şengül Şirin 12-31-2009 08:30 PM

Cevap : Zeytinyağlı Yaprak Sarma
 
1 Eklenti(ler)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler:

4-5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262280634
Yapılışı:
4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın.

Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.