ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Erkeğin Erkeğe Kadının Kadına Çıplak Olarak Bakması - İslamda Aile Bilgisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=901479)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:17 PM

Erkeğin Erkeğe Kadının Kadına Çıplak Olarak Bakması - İslamda Aile Bilgisi
 

Erkeğin Erkeğe Kadının Kadına Çıplak Olarak Bakması - İslamda Aile Bilgisi
Hakkında Erkeğin Erkeğe Kadının Kadına Çıplak Olarak Bakması - İslamda Aile Bilgisi




Erkeğin Erkeğe Kadının Kadına Çıplak Olarak Bakması Erkeğin Erkekle Kadının Kadınla Mübaşeret Etmesi Haramdır

(173) Ebu Said el-Hudri (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Erkek erkeğe çıplak olarak, kadın da kadına çıplak olarak bakmasın. Bir tek elbise içinde erkek erkeğe, kadın da kadına mübaşeret etmesin’ buyurdu.”

Mübaşeret: Bu kelime cildi cilde dokundurmak, çıplak bedeni çıplak bedene sürtmek vb. manalara gelir ki, burada kast edilen şehvetle dokunup sürtünme demektir.

İbni Hibban (5574) Müslim (338/74) Ebu Avane (807) Ebu Davud (4018) Nesei (347-İşretünnisa) Tirmizi (2793) Tabarani (5438-Mucemu’l-Kebir) İbni Huzeyme (72) İbni Mace (661) Begavi (2250) Ahmed (3/63)




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.