ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Deniz Havasını Solumak Bile Faydalı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=899095)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 09:55 PM

Deniz Havasını Solumak Bile Faydalı
 
İngiliz Telegraph Gazetesi yazın vazgeçilmezleri deniz güneş ve kumun insan sağlığına olumlu etkilerini derledi. Buna göre deniz havası almak bile insan sağlığına iyi geliyor. İşte yazın vazgeçilmezleri ve sağlığımıza etkileri

Günde 15 ile 30 dakika arasında güneş ışınları ile alınan D vitamini, kan şekerini dengeliyor, kalp hastalıkları, göğüs ve prostat kanserleri ile savaşıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve yaşlanmanın etkilerini ve bunamayı geciktiriyor. Kemik erimesi riski azalıyor.

DENİZ SUYU: Deniz suyunda bulunan tuz ve potasyum klorür maddeleri zarar görmüş yaralı cildin daha çabuk iyileşmesini sağlıyor, egzama ile savaşıyor.

KUM: Ciltteki ölü derinin doğal dükülmesini sağlıyor, bu sayede cilt kendini yeniliyor.

DENİZ HAVASI: Deniz kokusu, denizden salınan dimetil sülfür gazıyla oluşuyor. Eksi iyonla yüklü deniz havası, vücuttaki mutluluk hormonu seratonin seviyesini artırarak stresi azaltıyor.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.