![]() |
Kayısılı Hindistan Cevizli Makaron Kurabiyesi
24 adet kurabiye
Hazırlık suresi: 20 dakika + 30 dakika soğutma süresi Pişirme süresi: 15-20 dakika Zorluk derecesi: 1 Malzemeler: 4 adet iri yumurtanın akı 200 gr. toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 75 gr. un 215 gr. hindistancevizi rendesi 135 gr. ince kıyılmış kuru kayısı Tarifi: ? Kaynayan su dolu bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kabın içinde yumurtaların akını, şekeri ve vanilyayı çırparak şeker eriyene kadar karıştırın. ? Ocaktan alın ve unu karışıma ekleyerek karıştırın. ? Büyük bir kaşık kullanarak kayısı ve hindistancevizi rendesini karışıma yedirin. ? Kabın üzerini şeffaf folyo ile kaplayarak hamur sertleşene kadar buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin. ? Fırınınızı 170 derecede ısıtın. ? İki adet geniş kurabiye tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. ? Hamurdan bir yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak, aralarında 2,5 cm. boşluk bırakacak şekilde tepsilere dökün. 24 adet parça olacaktır. ? Tepsileri fırına vererek kurabiyeler altın rengini alana dek 15-20 dakika pişirin. ? Tepsileri dışarı alıp bir süre beklettikten sonra kurabiyeleri tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.