![]() |
Fırında Hamsi Buğulama
Fırında Hamsi Buğulama
Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 1 kg. hamsi 4 adet kuru soğan 2 adet domates 1 limonun suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: • Hamsileri ayıklayın, yıkayıp, süzün. • İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin, karabiber ve tuz serpin. • Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin. • Limon suyu, zeytinyağ, karabiber ve tuzu çırpıp, balıkların üzerine dökün. • 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. • Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.