ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Saç Kavurma Nasıl Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898479)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:13 PM

Saç Kavurma Nasıl Yapılır?
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Öncelikle Malzemeleri:

4-5 sivribiber

750 gram kuşbaşı et (dana veya koyun but eti tercih edilir)

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (60 gram) 2 orta boy soğan

tuz, karabiber, kekik

2 orta boy domates

Evt İşte sac kavurmanın tarifi:

Etin terbiyesi için: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım. Soğan suyunu bir kaba ahp içine sıvı yağı, defne yapraklarını ve kekiği ekleyerek karıştıralım. İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim. Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim. Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım. Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım. Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.