![]() |
Gürcistan’Dan Cevizli Patlıcan Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: - 1 kilo patlıcan - 1 çay bardağı dolusu ceviz - 2-3 diş sarımsak - Yarım çay bardağı sıvı yağ - 1 çay kaşığı kişniş - 1 çay kaşığı safran - Yarım demet maydonoz/dereotu - Tuz Patlıcanları yıkadıktan sonra, uzunlamasına dilimleyin. 1 saat boyunca tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkarak alın ve patlıcanları sıvı yağda, ağzı kapalı bir tencerede kızartın. Kızarmış patlıcanları bir tabağa alın ve ılınmaya bırakın. İç harcı için, cevizleri, kişnişi, sarımsağı, safranı ve tuzu ezin. İçine biraz sirke ekleyin. Karışımı patlıcan dilimlerinin arasına koyup, dilimleri sarın. Tabağa dizerek ikram edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.