ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurulmuş Çilek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898311)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:41 PM

Dondurulmuş Çilek
 
Malzemeler

300 gram çilek

30 gram toz şeker

6 yapak beyaz jelatin

3 yaprak kırmızı jelatin

1 su bardağı çilek şurubu

Limon suyu

125 gram krem şanti

2 çorba kaşığı pudra şekeri
Dondurulmuş çilek tarifi

Çileği kısa bir süre soğuk su altında yıkayın. Saplarını çıkarın ve fazla suyunu alın. Üzerine şeker ekip, 30 dakika bekletin. Beyaz ve kırmızı jelatini soğuk suda yumuşatın. Şekeri, çileği süzgeçten geçirin. Suyunu çilek şurubu ile karıştırın. Şuruba 3 su bardağı su ilave edin. Limon suyunu da katın. Jelatini ezin. Çilek suyu ile bir tencerede kaynatın. Hafifçe soğutun. Katılaşmaya başlamadan önce dörtte birini ayırıp, bir kenara bırakın. Kalan jöleyi dört bardağa paylaştırın. Ayırdığınız çilek şurubunu konyak ile karıştırın. Yumurta teli ile çırpın. Bardaklardaki çilek şurubunun üzerine taksim edin. Kalan çilek taneleri ile süsleyin. Buzdolabına koyarak dondurun. Pudra şekeri ile tatlandırın. Krem şantiyi üzerine sıkarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.