![]() |
İskoç Usulü Yumurta
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 6 yumurta Bir miktar galeta unu 250 gr. orta yağlı kıyma Tuz Kızartmak için çiçek yağı Bir miktar un Yapılışı 5 katı pişmiş yumurtayı soğuk suyun altında tuttuktan sonra soyun. Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın. Sonra kıymayı beş eşit parçaya ayırın ve ister avucunuzda ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymayı yayın. Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzgün bir şekilde kıyma ile sarın. Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.