![]() |
Mantıların En Çok Tercih Edilenin Aksine Daha Lezzetli Olduğu Söyleniyor...
6 Kişilik KAYSERİ Yöresi
Malzemeler Dört buçuk su bardağı un 2 adet yumurta 300 gram tulum peyniri Tuz, su Kızartmak için: Sıvıyağ Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy soğan 1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası 3 su bardağı et suyu veya su Süslemek için: Maydanoz Yapılışı Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. (üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de yenebilirmiş. bir başka yapılış şekli ise; yufka açılıp kesmeden düzenli bir şekilde malzemeler konduktan sonra üzerine başka bir yufka daha kapatılıp o şekilde kesilip kızartılıyor. 2. resimdeki gibi.) Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.