ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kızarmış Muz Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=89667)

Şengül Şirin 08-02-2009 04:34 PM

Kızarmış Muz Tatlısı
 
Kızarmış Muz Tatlısı 2 kişilik

Malzeme:
3 adet orta boy muz
15 gr Teremyağ ballı
1/2 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği



Tarifi
Portakalın suyunu çıkartın. Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın. Teremyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin. Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın. Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin. Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın. Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın. Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.