ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Yemek Servisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=894438)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:41 PM

Yemek Servisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
YEMEK SERVİSİNDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yemek masasının kurallara uyarak hazırlanması

Düzenli bilgili bir biçimde yeme içme araçlarının yemek masası üzerine yerleştirilmesi

Davetli kişilerin masaya oturacak yerlerinin saptanması

Soyadlarını taşıyan kişilerin kartları peçete üzerine konması

Servisin başlamasından önce her hizmetli kendi bölümünün hazırlığını tamamlaması

Bütün yeme içme araçlarının yedekleri ile birlikte aksesuarların istasyon büfe üzerinde bulundurulması (buzlu tereyağ peynir meyvesalata bıçak çatal kaşık yemek tabakları peçete zeytinyağlık tuz karabiber hardallık vb.)

Özel ordövr masaları düzenlenmesi bu masalar kauçuk tekerlekli kendi üzerinde döne bilen ve sessizce salonda yürütülebilen ayrıca pasta veya her hangi deşer içinde kullanılır masalardır.

Servis arasında su ve maden suyu şişeleri için soğutma kovalarının hazırlanması

Buz içinden çıkarılan şişelerin kurulanıp servise geçirilmesi ve peçeteye sarılarak bardaklara aktarılması.

Bütün hazırlıklar yapıldıktan sonra kontrol edilmeli.

Servisin en küçük teferruatına kadar itina edilmesi amaç edilmelidir. Ayrıca güzel bir biçimde takdim edilişi davetlinin iştahını açma yenen yemeklerden zevk almasını ilgili ve ustalıkla temin etmelidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.