![]() |
Saksı Kebabı
1 Eklenti(ler)
Saksı Kebabı
4 kişilik Malzemeler http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1263983136 2 adet bostan patlıcan 500 gr dana incik kuşbaşı 1 adet soğan 2 çorba kaşığı Margarin 2 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı Un 2 çay bardağı süt Tuz Karabiber kırmızı biber 50 gr kaşar peyniri Tarifi Bostan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve saksı şeklinde iç kısmını oyun. 15 dakika tuzlu suda beklettikten sonra patlıcanları kurulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Soğanı küp doğrayın. Kuşbaşı eti 2 çorba kaşığı margarin ilave ederek derin bir tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Soğanı ekleyip kavurun. Salçayı ve baharatlarını ilave ederek birkaç dakika karıştırın. Ayrı bir tavada yarım kaşık margarin ile unu kavurun ve pembeleştikten sonra süt ilave ederek beşamel kıvamında bir sos hazırlayın. Sosu sotelenmiş et ile karıştırın ve kızarmış patlıcanların içini doldurun. Üzerlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.