![]() |
Kendi Meyve Suyunu Kendin Yap
Hazırı almak kolaydır ama lezzeti ve sağlıklı olma konusunda biraz şüpheler oluşabilir. Kendi meyve sularımızı kendimizin yapacağı tarifleri burada yayınlamak güzel olacak kanaatindeyim. Çok kolay tarifler ve yapmadım ama buraya ekledikten sonra zaman zaman yapacağım bu lezzetleri eminim hem sağlık hem lezzet açısından güzel olacaktır.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çilekli Limonata Şurubu Malzemeler ◦yarım kilo çilek ◦200 gram toz şeker ◦4 adet limon ◦1/4 demet taze nane Tarif ◦Çilekleri yıkayıp, rondoda püre haline getirin. ◦Limonların suyunu sıkın. ◦Toz şekeri, çilek püresini, limonsuyunu ve kıydığınız naneleri bir tencereye koyun ve kaynayana kadar ısıtın. ◦Soğuması için bırakın, bir kavanoza koyup buzdolabında. 1,5 hafta kadar saklayabilirsiniz. ◦Damak tadınıza göre istediğiniz miktar su ile sulandırıp için. |
Kendi Meyve Suyunu Kendin Yap
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler ◦2 adet orta boy greyfurt ◦1 adet Limon ◦30 ml zencefil şurubu Tarif ◦Daha önceden hazırladınız (100 gr taze zencefil, 220 gr toz şeker ve 500 ml su zencefil kabuklarıyla beraber incecik doğranıp hepsi bir tencerede kaynatılıcak) zencefil şurubunu bir bardağa dökün. ◦Üzerine meyve sıkacağında sıktığınız greyfurt ve limon suyunu ( misket limonu da olabilir) ekleyin. ◦Bir kaşık yardımıyla karıştırın. ◦Afiyetle için. |
Kendi Meyve Suyunu Kendin Yap
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler ◦1 avuç meyankökü ◦1 adet çubuk tarçın ◦3-4 adet karanfil ◦1 çay kaşığı soda (karbonat) ◦1 litre su Tarif ◦Meyankökünü küçük bez bir keseye veya temiz bir mendile koyup bohça yaparak sürahiye koyun ◦Çubuk tarçını , karanfil tanelerini ve karbonatı da sürahiye atıp suyunu ekleyin ◦Buzdolabına koyduğunuz şerbet birkaç saat sonra hazır olacaktır. ◦afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.