ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Türk Bayraginin Tarihi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=893775)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 12:59 AM

Türk Bayraginin Tarihi
 
Bilinen efsaneye göre, 1. Kosova Savaşı sonrasında Türk askerlerin kanının bir çukurda toplanması sonucunda, Ay ve Yıldız'ın yan yana gelmesi ile oluştuğu söylenmektedir. Yapılan tüm varsayımlar arasında, 1. Kosova Savaşı'nın sebep olması en büyük imkanlardan biridir, lakin bu savaş tarihinin akşamında gökyüzünde Jüpiter ve Ay yan yana nadir anlarından birini yaşamıştır. Bu savaş sonunda ele geçirilen bir Sırp askeri, dönemin padişahı Murat Hüdavendigar'a Sırp savaş planlarını vereceği taahhütü ile yaklaşmış; hançeri ile Osmanlı İmparatorluğu galibiyeti ile sonuçlanan savaş sonrasında şehit edilmiştir. Yerine büyük oğlu Yıldırım Beyazıt geçmiştir.

1. Kosova Savaşı sırasındaki, Kosova'da gökyüzündeki görüntüye ulaşmak için örnek resimlerde Stellarium isimli ücretsiz planetarium programı kullanılmıştır. Planetarium programımızı 1. Kosova Savaşı tarihine (28 Temmuz 1389), ve Kosova koordinatlarına (Lat: 43.41 , Long: 25.65) alırsak ; gökyüzündeki Ay ve Yıldız'ın aslında Ay ve Jüpiter olduğu ortaya çıkar.

14. yüzyılda, Astronomi konusunda dünyaca ilerleyememiş olmamız; halen dünyanın yuvarlak olamaması gibi vahim sorunlar yüzünden, kan çukurunda gözüken yıldıza benzeyen parıltı da doğal olarak yıldıza benzetilmiştir. Jüpiter her ne kadar eski zamanlardan beri bilinmesine rağmen, ilk olarak 1610 yılında Galilei tarafından Jüpiter'e ait 4 Ay keşfedilmiştir. Jüpiter'in gözükebilen 4 ay'ının da etrafında kısmen parlaması (basit bir teleskopla gözükebilir, ancak çıplak gözle en iyi ihtimal Jüpiter'e yakın bir parıltı gözükür); büyük bir ihtimal Jupiter'i köşeli bir yıldıza benzetilmesini sağlamıştır. Lakin, Güneş'in herhangi bir gezegen üzerindeki yansımasının Dünya'daki insanlar tarafından parlak bir yıldıza benzetilerek de izlenebilir. Uranüs gezegeni de, bu süre içerisinde Jüpiter'e olan yakınlığı (her ne kadar çıplak gözle gözükmesi çok zor olsa da, küçük bir parıltı olarak gözükebilir); Jupiter etrafında farkedilebilir 5 köşe gözükmesine sebebiyet verir.

Eğer ki bu yansımayı, olası bir kan çukuru üzerinde düşünürsek de; bize Türk Bayrağı'nın şu anki hali gözükür. Bunun için gece yarısı saatlerindeki gökyüzü görüntüsünü, dikey ve yatay olarak tersine çevirirsek (Ayı arkanıza alarak kan çukuru üzerindeki yansımayı izlemek isterseniz) karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü çıkar, ve Türk Bayrağı ile arasında müthiş bir benzerlik vardır.

1. Kosova Savaşı sırasında Kosova'dan gökyüzü görünümü - Geceyarısı saatleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

(alinti)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 12:59 AM

Türk Bayraginin Tarihi
 
Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü

Kız kardeşimin gelinliği,

Şehidimin son örtüsü,

IŞIK ışık dalga dalga bayrağım,

Senin destanını okudum

Senin destanını yazacağım,

Sana benim gözümle bakmayanın

Mezarını kazacağım,

Seni selamlamadan uçan kuşun

Yuvasını bozacağım,

Dalgalandığın yerde ne korku ne keder,

Gölgende bana da bana da yer ver.

Sabah olmasın günler doğmasın ne çıkar,

Yurda ay yıldızının ışığı yeter,

Savaş bizi karlı dağlara Gôtürdüğü gün,

Kizıllığında sığındık,

Dalgalardan çöllere düşürdüğü

Gölgene sığıındık,

Ey şimdi süzgün rüzgarlarda dalğalı

Barışın güvercini, savaşın kartalı

Yüksek yerlerde aşan çiçeğim

Senin altında doğdum

Senin dibinde öleceğim,

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim

Yer yüzünde yer beğen,

Nereye dikilmek istersen,

Söyle seni oraya dikeyim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.