ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ciğer Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=89376)

Şengül Şirin 07-29-2009 06:31 PM

Ciğer Tava
 
Ciğer Tava

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1293532220



4 kişilik

Malzeme


Ana Yemek :
1/2 su bardağı Un
1 adet koyun karaciğeri
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı Zeytinyağı
500 gram patates
250 gram kiraz domates
Tuz

Garnitür için :

2 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı sumak
kırmızı Biber (isteğe bağlı)
Tuz


Tarifi

Patatesleri soyun. İri küpler (ceviz büyüklüğünde) halinde kesin, hemen kızartmayacaksanız kararmamaları için soğuk suda bekletin. Patatesleri iyice kurulayıp kızgın yağda kızartın. Koyun karaciğerinin zarlarını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın. Bol suyla yıkadıktan sonra büyük delikli bir süzgeçte bekletin. Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra mutfak tezgahının üzerine döktüğünüz una iyice bulayın.

Ardından parçaları ikişer, üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın. Birkaç dakika kadar kızardıktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan alın. Çöp şişlere ciğer, patates, kiraz domates, ciğer ve patates olacak şekilde dizin. Malzemeler bitene kadar çöp şişlere dizmeye devam edin. Kırmızı soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayıp sumak ve tuzla tatlandırın ve istenirse doğranmış kırmızı biberi de ekleyin.. Ciğer şişleri soğanlı garnitür ile servis yapın.

Veya çöp şiş kullanmadan servis tabağına kızarmış ciğerleri koyup üzerini hazırladığımız garnitürle süsleyerekte sunabiliriz.

Şengül Şirin 12-28-2010 01:30 PM

Cevap : Ciğer Tava
 
1 Eklenti(ler)
4 kişilik

Malzeme:

1 adet koyun ciğeri
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet soğan
2 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz

Kızartmak İçin :


Yeteri ayçiçek yağı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1293532220

Tarifi

Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Patatesleri bol kızgın yağda kızartın. Soğanları soyup incecik doğrayın. Kıyılmış maydanoz ve kızarmış patates ile karıştırın. Ciğeri bol suyla yıkayıp kanından arındırın ve kuşbaşı şeklinde doğrayıp tekrar yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Doğranmış ciğerleri una bulayın. Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırın. Unlanmış ciğerleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Ciğerleri tuz ve pulbiber ile harmanlayın. Soğanlı, patatesli garnitürle birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.