![]() |
Pazar Fıkrası
Tımarhanenin birinde bir gün isyan çıkmış.
Deliler salon gibi bir yerde toplanmış, sağı solu dağıtıyorlarmış. Doktorlar filan, hiç kimse yaklaşamıyormuş; deli ya!. Hastanenin başhekimi '- Bir şey yapmak lazım' demiş ve odaya dalmış, kitapları karıştırmaya başlamış. Bir süre sonra çıkmış ve diğer doktorlara şöyle demiş. '- Şimdi doktorlardan biri soyunup koşa koşa delilerin yanına gidecek ve 'Ben canlı bombayım' diye bağıracak, literatüre göre başaracağız!..' Doktorlar kendi aralarında birini seçmişler ve çırılçıplak soymuşlar. Kapıyı açmışlar ve '- Hadi şimdi!..' demiş başhekim... Çıplak doktor başlamış koşmaya ve bağırmaya: '- Ben canlı bombayım, ben canlı bombayım patlayacağım...' Deliler bakmışlar doktora. Sonra yakalayıp pencereden aşağıya atmışlar. '- Eyvah!..' demiş başhekim... ' - Literatüre göre yeniden denememiz lazım' deyip başka bir doktoru soymuşlar ve onu da yollamışlar delilerin arasına... O da çıplak bir vaziyette dalmış delilerin arasına: '- Ben canlı bombayım patlayacağım' demiş... Onu da atmışlar pencereden deliler... Başhekim bakmış ki olmuyor... '- Ben gidiyorum!..' demiş . O da soyunmuş diğerleri gibi dalmış odaya... Deliler bir bakmışlar!.. Sonra hepsi odalarına kaçışmışlar. Şaşırmış tabii ki doktorlar... Sonra araştırma yapmışlar onu neden pencereden atmadılar diye... Delilere sormuslar: '- Diğerlerini aşağıya attınız da onu neden atmadınız?'.. Deliler hep birlikte cevap vermişler: '- Onun fitili kısaydı... Her an patlayabilirdi...' |