ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Standart Pastırmalı Biftek Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=89198)

Şengül Şirin 07-27-2009 09:07 PM

Standart Pastırmalı Biftek Sarma
 
Pastırmalı Biftek Sarma



Malzemeler :


4 parça dövülmüş biftek
1 adet halka şeklide doğranmış soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz karabiber

SOSU İÇİN:

8 dilim pastırma
4 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı kekik karabiber
½ su bardağı et suyu

Hazırlanışı :

Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere sürüp 2 saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş bifteklerin üzerinden soğanlarını silkeleyin. Bifteklerin içine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın. Etlerin açılmaması için 2 ucundan kürdanla tutturun ya da iple bağlayın. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın. Etleri servis tabağına alın. Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın. Et sarmalarının üzerine sostan dökerek servis yapın.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.