![]() |
İki Yüzlü Yazılar ~
Yazıyı önce düz okuyun. Sonra da yalnız gri satırları okuyun...
Hatun! Bu ne rezalet? Bulaşık yıka- mamışsın daha! Sonra, akşam banyomu yap- mam için su ısıtmamışsın! Ayrıca yemek de hazır değil! İyi bir kadın; beyinin yemek- lerden ne istediğini bilmeden, ne yapa- cağına böyle karar vermez. Ben seni iyi bilirim! Hep aynı şeyler! Haydi şimdi önlüğü- nü giy, doğru mutfağa! Bana da küllüğü- mü ver de, artık esas işime başlayayım! |
İki Yüzlü Yazılar ~
(Önce bu yazının tamamını sonra da yalnız işaretli satırları okuyunuz.)
*Pek kıymetli babacığım,sizden ayrılıp ta İstanbul'a gelince orta köydeki eniştemlere gittim.Çok sevindiler Bir hafta onlar *da kaldım.Başımı alıp gidebileceğim bir dost bir akraba kim varsa hepsine misafir oldum.İlk günler bana göre bir iş *bulamadım.Ah babacığım şu koskoca İstanbul da sefil ve perişan Olmadım ya ona şükür.Nihayet eniştem iyi bir iş buldu.Muhasebeci *oldum.O zaman sizleri hatırladıkça içim burkuluyordu. İşe girdiğimi öğrenince ne kadar sevineceksinizdir.Biliyorum? *Hele annem.Ayrılırken ağlamış oğlum şehir seni yutar demişti Üzülmesin artık çünkü eniştem mesleğinle bir iş kurabilirsin dedi. *Ne kadar da haklıymış.Bana verdiğiniz alın teriniz paraları Benim kazandıklarımla birleştirip küçük bir iş kurdum her şeyi *birkaç günde bitirdim.Şimdi sokaklarda aç ve perişan yatan Zavallı görsem yardım ediyorum.İş adamı oldum.Artık zengin *biriyim.Eminim beni görürseniz tanıyamazsınız.Çevremdekiler servet Sahibi olduğum için imreniyorlar.İşçilerim bizim patron çok *seri diyorlar.Haklılar tabi.Öyle olmasaydı bugünleri görürmüydüm. Şöyle deniz manzaralı ev aldım.Sizi buraya getireceğim. *Eskiden olduğu gibi yine bir arada olabilmemiz için biraz para gönderiyorum.Üstünüze başınıza bir şeyler alın.Sizi almam için haber *gönderin.ki geleyim.Geleyim de bitsin bu hasret bu çile! |