![]() |
Her An
Geçmiş mazide kaldı, yarın ne olur bilmem
Bildiğim şu elimde duran anım, saniyem Yarının tarlasına ekilsin diye bir bir Birer tohum misali hep karşıma dikilir Her tepeler ardına çekilişinde güneş Sarıverir kalbimi alev alev bir ateş Boşa geçen günleri toplayıp gidiyorken “Durun gitmeyin,” diye tutmak gelir içimden Çünkü bir gün karşıma çıkıverip de her an Diyecek ki ne yaptın senin olduğum zaman Ben bir mahzun yetimi okşaman için yardım Hep iyiyi doğruyu yasaman için yardım Gözü yaslı bir kulu hiç bende güldürdün mü? Yaralı bir yüreğe tutup merhem sürdün mü? Bir parça çorba koyup bir hastanın önüne Biraz neşe verdin mi onun mahzun gönlü ne İlme asık birine söyle bende ne verdin Yolunu kaybetmişe tutup yol mu gösterdin? Karanlık bir gecede tutunup da sen bana Baş koyup seccadene döndün mü Yaradan’a? İşte o gün şaşırıp kalmaman için gönül Atinin tarlasını sarsın yüz binlerce gül Gül olsun iyilikle şefkatle geçen her an Elinde en değerli hazine işte zaman Olmak istersen iki cihanda da bahtiyar Boşa geçmesin sakın sana emanet yıllar Farika TEYMUR |