![]() |
Bekleyen ..
Üstad N.F.K'nın Beklenen şiirini bilir .. bir de bunun Bekleyen'i var belki de birçoğunuzu okumadığı ..
Alıntı: BEKLENEN Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimle gölgeni, Gelme , artık neye yarar? BEKLEYEN Sen , kaçan bir ürkek ceylânsın dağda, Ben peşine düşmüş bir canavarım ! İstersen dünyayı çağır imdada ; Sen varsın dünyada , bir de ben varım ! Seni korkutacak geçtiğin yollar, Arkandan gelecek hep ayak sesim. Sarıp vücudunu belirsiz kollar, Enseni yakacak ateş nefesim. Kimsesiz elinde kış geceleri, İçin ürperdiği demlerbeni an ! De ki : Odur sarsan pencereleri, De ki : Rüzgar degil odur haykıran ! Göğsümden havaya kattığım zehir , Solduracak bir gül gibi ömrünü, Kaçıp dolaşsanda sen şehir , şehir, Bana kalacaksın yine don günü. Ölürsüm.. Kapanır yollar geriye; Ben mezarla sırdaş olur beklerim. Varılmaz hayale işaret diye , Toprağında bir taş olur beklerim.... Necip Fazıl KISAKÜREK |