![]() |
Yücel Yarımbatman Yüreğimde Göç Yolları
Uzayıp gider bir kent'e bu yollar
uzanır gider... Bir vefalı yar göğsüne yaslanmış ıslanmış gözlerim uslanır gider. Böyle ağladıkça sana sitemlerim, hüzünlerim,hasretlerim çoğalır gider.. Giderken ardında bir telaş alır beni Vurur beni hedefinde kederin... Unutulur gider. Ve mevsimler kokusunu siler üstümden sonra çiçekler susar ışıklar susar gözleri dolar dolar boşalır mevsimi bir yanlızlık alır ve mevsimler yanlız kalır yokluğunda çiçekler kurutulur gider... uzayıp gider yüreğimdeki göç yolları üstünde telaşlı suratlar kahır beklentiler soluk tebessümler sızlayıp gider sızlamalarım yarım kalır yollarda yollar yorulur gider... ne den le rim iz bulur (b)izi sonra sorgular sorgular sorulur gider.. göç yolarında mevsimsiz ve kimsesiz kaçar yorulur çoşar durulurum hayallerim hedefinde geçmişin hayallerim vurulur gider.... sonra kısalır; gittikçe yollar sevdikçe aşk yaşadıkça ömrümüz içtikçe kısalır cigaramızda efkarımız artmakta sevdikçe aşk'a zai lakin yüreğimiz yanmakta kor olur kül olur yangınlar yangınlar savrulur gider.... sonrası yanlızlık hep yanlızlıktır tekilsen iki kişilik sevdiysen çoğul yanlızlıklar aynaya her bakan bir çift gözdür ayna ayna söyle bana benden daha yanlız varmı (dün)ya da yarın utanır aynalar _da yanlızlıktır. aynalar da kırılır gider.... söz verirsin kendine bir dost,biraşk,bir kederim olacak benimde öz(ün) olursun söz(ün) olursun aşklar küllenir keder yıllanır dostlar evlenince sonra sözler kalır geriye sözlerde tutulunca gider... sonra döneriz kendimize bir kaç satır bir kaç dize yazı veririz defterimize yazılanlar kitap olur kitaplarda okunur gider... bir tek sen gitmedin gelmeler gitmelere yüz tutmuşken yüzünü unutmuştum enson görüşmeyeli kaç dün oldu kaç yarın kaldı geride kaç yarım kaldı elimizde tümlesek... tamlarımızdan bir sevda türese yeniden öznesi olsak gülmelerimizin sebebi hatta sebepsiz gülsek arada bir gülümsesek.. gülmelerde somurtur gider.. uzayıp gider bir kente bu yolar yollar efkarımı alır olmadığın saatlerde efkarım yollarsız kalır sen her aklıma geldiğinde sende durur aklım adımlarım sende durur adımlarım (ku)durur gider... ''gözlerinin uyku hali olmasa uyumayı kim düşler şimdi çok uzakta kaldı o eski gülüşler'' YUCEL YARIMBATMAN |