![]() |
Neyle? Nasıl? Neden?
(1)
/güvenilirliğini kaybedersen, geriye kalanı neyle koruyacaksın?../ (2) /güneşte yanmamak için krem sürünen insan, cehennemde yanmamak için niçin tevbe etmez?../ (3) /bedenleri ölenlere ağlıyorsun da, gönlü ölenlere neden ağlamıyorsun?../ (4) /çok samimi olarak, 1 dakika sonra öleceğini bilsen, ne yapardın?../ (5) /cehennem olduğu halde dizginlenemeyen kullar varken, ya cehennem olmasaydı?../ (6) /etrafında belki deriyi kemirmeye hasret yürekler var.. sen nasıl evinde tok yatabilirsin?../ (7) /farzet ki pazarlıkta şu dünyayı kazandın.. karın senin olsun ama,sermaye Kimindir?../ (8) /acaba sırf dünya için mi yaratıldın ki bütün vaktini ona sarfediyorsun?../ (9) /ambarımızda hırsız fare yoksa, bunca yıllık amellerin buğdayı nerede?../ (10) /bir bardak su için teşekkür eden Sen! acaba Rabbine şükürsüzlük de neden?../ (11) /her duamızda muhakkak ki,uzun yaşamak isteği var; eni olmazsa bir hayatın,boyu olmuş ne çıkar?../ (12) /birine akıl verirken, geriye kalanın sana yetip yetmeyeceğini hiç düşündün mü?../ (13) /ömür kısayken, neden amelleri kısaltıp emelleri uzatırsın?../ (14) /sen bu koşuyu kaybeder miydin yiğidim, gölgen ayağına çelme takmasaydı?../ (15) /de bana! kundak ile kefen arası kaç adım?../ (16) /çarığın yoksa,yüreğin de mi yok? neden vazgeçersin?../ (17) /katran denizinde yüzülmeye mahkum edilmişken, lekesiz kalabilmek mümkün mü?../ (18) /belki de sarılacağın kefen dokunmuşken, neden hala çok gülüp duruyorsun?../ (19) /gönülde zifiri karanlıklar hüküm sürerken, güneş doğunca karanlık kalktı denilebilir mi?../ (20) /niçin,hep terkederken selamladın gerçekleri?../ (21) /çürüyen dişimizi söküp attık.. çürüyen yüreğimizi ne yapacağız?../ (22) /Sen insana ulaşmadan, Allah'ı nasıl arıyorsun?../ |