ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Kokudan Yaş Tahmini (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=882931)

Prof. Dr. Sinsi 10-09-2012 09:10 PM

Kokudan Yaş Tahmini
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kokudan yaş tahmini

ABD’de yapılan araştırmada insanların, kokularından diğerlerinin yaşını tahmin edebildiği ortaya çıktı.

ABD’nin Philadelphia şehrinde bulunan “Monell Kimyasal Duyular Merkezi”nde yapılan araştırmada insanların kokudan yaş tahmini yapabilecekleri ortaya çıktı.

Nörobiyolog Johan Lundström başkanlığındaki ekip, deneklere, farklı yaş gruplarından insanların giydiği, üzerine kokularının sindiği tişörtler koklattı.

Deneklerden, koklayarak, tişörtleri giyenin hangi yaş grubunda olduğunu tahmin etmeleri istendi. Ayrıca deneklerden kokuyu ne kadar "rahatsız edici" bulduklarını söylemeleri istendi.

Deneklerin, özellikle 75 yaş üstü kişilerin yaşını tahmin etmekte çok başarılı olduğu görüldü.

Denekler için en rahatsız edici kokunun, gençlere yani 20-30 yaş grubundakilere ait olduğu görülürken, yaşlıların kokusu daha az rahatsız edici ve daha az kesif bulundu.

Anadolu Ajansı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.