ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Saksılarınızı Değiştirirken Dikkat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=878190)

Prof. Dr. Sinsi 10-07-2012 08:35 AM

Saksılarınızı Değiştirirken Dikkat
 
Saksının çiçek için uygun olup olmadığına bakın. Çiçeğin kökleri saksının boyundan 1-2 cm aşağıda olmalı. Böylece ilerde suladığınızda su saksıdan dökülmez. Çiçeği saksının tam ortasına oturtun. Çiçeğin kökleriyle saksının arasında 2 cm boşluk kalıp kalmadığına bakın.

Saksıyla çiçeğin koku arasında kalan boşluğu toprakla doldurun ve hafifçe üzerine bastırın. Bu arada genel olarak çiçek dikerken toprağa sert bastırmayın. Çünkü sularken toprak suyu ememiyor dolayısıyla çiçek yeterince su alamıyor.

Bazen bu sert bastırma sonucu zarif olan çiçeklerin kökleri de zarar görebiliyor. En son olarakta çiçeğin üste kalan köklerini kapatmak için bir miktar toprak ilave edin. Çiçeği saksının altındaki delikten su gelene kadar sulayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.