ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Hayvanlardan Kusursuz Yaratılış Örnekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=878135)

Prof. Dr. Sinsi 10-07-2012 07:56 AM

Hayvanlardan Kusursuz Yaratılış Örnekleri
 
"Allah. yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir. bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın her şeye güç yetirdiğini ve gerçekten Allah'ın ilmiyle her şeyi sarıp-kuşattığını bilip- öğrenmeniz için." (Talak Suresi. 12)

Ceylanlardaki Soğutma Sistemi

.7oC'den 33.9oC'ye çıktığı gözlenmiştir. Ancak beynin ısısı asla 30oC'yi aşmamaktadır ve bu da hayvan için yeterli bir ısıdır. (Harun Yahya. Düşünen İnsanlar İçin)

Ceylan. beynindeki bu soğutma sistemi olmadan yaşayamaz. Ceylanın beyninin serin kalması için onu kusursuz bir tasarıma sahip doğal soğutma sistemiyle yaratan üstün yaratış sahibi alemlerin Rabbi olan Allah'tır. (It Couldn't Just Happen. Lawrence O. Richards. Sweet Publication. 1987. s.108)

Afrika Fare Kuşlarının Fedakarlığı

. bir ağaç dalına topluca konan arılar gibi kümelenirler. Dalın ucundaki meyveye her birey ulaşamayacağı için. dalın en ucundaki kuşun kopardığı meyve. gagadan gagaya geçirilerek diğerlerine ulaştırılır. Mevcut meyvelerin herkese yetmemesi asla sorun yaratmaz. Başka bir meyveli dala konduklarında öncelikle yeterince beslenmemiş olanlara dağıtım işi başlatılır. (Bilim ve Teknik Dergisi. Sayı:298. Eylül 1992. Erdoğan Sakman)

Tüm canlıların sadece kendilerini düşündüklerini ve doğada bencil bir yaşam mücadelesi olduğunu öne süren Darwinizm. bu kuşların gösterdikleri davranış karşısında açmaza düşmektedir. Bu hayvanların gösterdikleri tüm fedakar davranışlar. Darwinizm'in temel dayanaklarını çürütmektedir. Bu canlıları ve onların gösterdikleri akılcı davranışları

Karıncalar Asit Fabrikası Kurabilir mi?

. hem yuvalarında hem de kendi üzerlerinde bakteri ve mantar oluşumunu engellemiş olurlar. Karıncaların vücutlarından salgılanan bu asitten haberdar olmaları ve bunu nasıl kullanacaklarını bilmeleri elbette ki hayranlık uyandıran bir yaratılış delilidir. Bunun gibi bir diğer hayranlık uyandıran delil ise.başka canlıların da karıncaların bu özelliğinin farkında olup. bundan yararlanmasıdır. Örneğin bazı kuş türleri karıncaların toplu halde bulundukları yerlere giderek. onların tüylerinin arasında dolaşmalarına izin verirler. Bunun sonucunda bütün vücudu formik aside bulanan kuş. üzerindeki tüm parazitlerden kurtulmuş olur. Bir karıncanın. mantara karşı formik asidin etkili olduğunu kendiliğinden bilmesi veya bu asidin formülünü bir şekilde öğrenmesi mümkün değildir. Normal şartlarda son derece tehlikeli bir kimyasal olan formik asitten hiçbir şekilde zarar görmemeyi başarması ise oldukça zordur. Dahası kuşların karıncalarda formik asit olduğunu ve bunu parazitlerinden kurtulmak için kullanabileceklerini bilmeleri imkansızdır. Böylesine etkili bir kimyasalın kendiliğinden ortaya çıkması mümkün değildir. Bu kimyasalın antiseptik özelliklerini gösterebilmesi. kendine has niteliklere tam olarak sahip olabilmesi için içerdiği tüm elementlerle birlikte özel olarak üretilmesi gereklidir. Bu ise. bir kimya laboratuvarının varlığını gerektirir.

Bunun yanı sıra. karıncanın bedeninde asit üretilirken. aynı zamanda bundan korunmasını sağlayacak özel bir mekanizmaya da ihtiyaç vardır. Bu mekanizma olmadan. karınca bu mucizevi işlemi ne kadar kusursuz yaparsa yapsın. ürettiği maddeden mutlaka zarar görecektir. Dolayısıyla karınca hem üretim hem de korunma mekanizmalarının ikisine de aynı anda sahip olmalıdır. Böyle bir sistemin evrimcilerin iddia ettiği gibi aşama aşama oluşma imkanı yoktur. Bu mucizevi varlıkları ve sahip oldukları kusursuz özellikleri yaratan. karınca yuvalarına giderek formik asitten faydalanmalarını kuşlara ilham eden de kuşkusuz ilim bakımından her şeyi kuşatan Allah'tır.

Timsah Böceği

. Güney Amerika'nın tropik ormanlarında yaşayan bir ağaç böceğidir. Böceğin burun kısmındaki yumrular onu bir ağaç dalına benzetmektedir. Gözü andıran koyu benekler aynı zamanda bir yaprak üzerindeki küflü kısımları da çağrıştırmaktadır. Bunlar bir böcek için en iyi savunma sistemi olan kamuflaj'ın temel gereklilikleridir. Ancak Laternaria'nın savunma stratejisi sadece kamuflaj üzerine kurulmamıştır. Pennsylvania Üniversitesi'nden Tropikal Biyolog Daniel Janzen'e göre bu böcek. bir maymun ya da kuşta korku etkisi uyandıracak kadar bir kertenkeleye benzemektedir. Eğer tüm bunlar bir maymun. sincap ya da kuşu aldatmaya yetmezse. o zaman timsah böceği önce. kanatlarını çırparak kocaman gözlerini sergiler. bu yöntemle saldırganı korkutup kaçıramazsa böcek bu kez. şiddetli sarımsak kokulu. etkili bir kimyasal madde salgılar. Bu yöntem de etkili olmazsa. geniş kafasını ağaca vurarak sersemletici bir ses çıkarır ve düşmanını korkutmaya çalışır. Fakat bütün bu pasif savunma yöntemleri başarısız kalırsa. timsah böceği en etkili silahını kullanır. uçarak uzaklaşır. Görüldüğü gibi bu böceğin kendini koruması için gereken savunma sistemleri belli bir sıralamayla kusursuz bir şekilde işlemektedir. Timsah böceği Allah'ın kendisine lütfettiği mükemmel yaratılışı sonucu kendinden birkaç kat büyük canlıları dahi caydırmayı başarır ve bu sayede yaşamını sürdürür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.