ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=496)
-   -   Galaxy S3 İçin Kaçınılmaz Son! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=876751)

Prof. Dr. Sinsi 10-07-2012 08:20 AM

Galaxy S3 İçin Kaçınılmaz Son!
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Mayıs sonunda piyasaya sürülecek olan Samsung Galaxy S III, şimdiden root'landı. Hacker ve geliştirici Chainfire, kendisinin ve arkadaşlarının Galaxy S III'ü nasıl root'ladıkları hakkında bilgileri internette yayınladı.

Galaxy S III'ü root'lamada Chainfire'a yardımcı olan, "içeriden" bir kişinin sızdırdığı güvensiz kernel kodu. Bu kişinin isminin açıklanmayacağı söylenirken, kodda geliştiricilerin ve kullanıcıların dikkatini çekecek bazı noktalar da bulunuyor. Chainfire'a göre Galaxy S III, Galaxy S ve Galaxy Note'a kıyasyla standart boot.img biçimini kullanıyor. Diğer cihazlar, çalışılması çok daha güç olan zImage biimini kullanıyorlar. Faydalı olabilecek diğer bir farklılık ise, Galaxy S III'ün kurtarma bölümünü kullanma şekli. Bu sayede geliştiriciler, kurtarmayı kernel'den tamamen farklı olarak flash'layabiliyorlar.

Chainfire'ın bildirdiği en önemli bilgi ise Galaxy S III'ün kilidini açmanın daha kolay olması. Chainfire'a göre bu konuda "herkes, Samsung'a teşekkür etmeli".


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.