ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gezelim, Görelim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=467)
-   -   Eskişehir Odunpazarı Evleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=876503)

Prof. Dr. Sinsi 10-06-2012 11:40 PM

Eskişehir Odunpazarı Evleri
 
Eskişehir’in ilk yerleşim yerini oluşturan Odunpazarı’ndaki evler günümüzde turistlerin dikkatini çekmektedir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Osmanlı döneminden kalma tarihi Odunpazarı evleri, dönemin mimarisini ve yaşam tarzını yansıtmaktadır. Kent, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak bir bütün olarak günümüze kadar gelmiştir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bir kültür merkezi projesiyle yeni nesil Odunpazarı Evleri’ni inşa etmiştir. Proje kapsamında evler orijinaline uygun olarak inşa edilmiştir.

Kesinlikle gidip görülmesi gereken yerler arasında bulunan Odunpazarı Evleri’nin sokaklarında tarihe tanıklık edebilirsiniz. Ardından Porsuk Çayı’nın kenarındaki restoranlarda oturup güzel Eskişehir manzarasını seyredebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.