ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Güzellik & Bakım (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=409)
-   -   Saçınıza Bunları Kesinlikle Yapmayın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=874043)

Prof. Dr. Sinsi 10-07-2012 12:15 AM

Saçınıza Bunları Kesinlikle Yapmayın
 
Saçınıza uygulamanız gerekenler konusunda pek çok yazı okumuşsunuzdur. Kabul etmek gerekir ki, bunların pek çoğu kafa karıştırıcı. Peki ya saçlarımıza yapmamamız gerekenler ne olacak?

Her gün yıkamak
Eğer her gün yüzüyorsanız, saçınızı her gün yıkamanız faydalı olabilir. Ama spor yapmıyorsanız, saçlarınızı en sık olarak gün aşırı yıkayın. Çünkü saçınızın kendi ürettiği yağ, saçınızı besliyor ve yıpranmalara karşı koruyor.

Kurutma makinesiyle kurutmak
Dondurucu kış günlerinde bu öneri akıllıca olabilir. Fakat diğer günler için bu kesinlikle gereksiz ve saça zarar verici bir durum. Saç uçlarınızın kırılmasını istemiyorsanız, saçınızı kendi halinde kurumaya bırakın.

Hacim verici ürünler kullanmak
Herkes saçlarının çok daha hacimli görünmesini ister. Çok daha hacimli saçlara sahip olabilmek için pek çok marka hacim verici şampuan ve saç kremi üretir. Oysa bu ürünler saçı ağırlaştırarak zarar görmesine neden olur. Eğer bu tür ürünlerden vazgeçemiyorsanız yalnızca haftada bir kullanmayı deneyin.

Saçları sık sık boyamak
Pek çok boya markası, ürünlerinin sık kullanım için son derece sağlıklı olduğunu iddia eder. Ancak bu markalar aynı zamanda saç boyasını 6 haftadan önce yinelememeniz tavsiyesinde de bulunur.

Pek çok saç boyası amonyak içerir ve bu madde saçtaki yağ oranının azalmasına neden olarak saça zarar verir. Saçınızı tekrar boyamadan önce mutlaka 6 hafta bekleyin.

pudra


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.