![]() |
Goebbels Sözleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Nazi liderlerinden, Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanı, Almanya'nın 1 günlük başbakanı. * Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar. * Hristiyanlığın bu kadar etkili olmasının sebebi 2000 yıldır aynı şeyi söylüyor olmasıdır. * Amacımız doğruları söylemek değil, insanları etkilemek. * Yargı devlet hayatının efendisi olamaz, devlet politikasının hizmetkarı olmalıdır. * İstediğimizi biliyoruz ve bildiğimizi de istiyoruz. * Bana vicdansız bir medya temin et; sana bilinçsiz bir halk sunayım. * Soruyorum size... Topyekün bir savaş mı istiyorsunuz? Eğer gerekirse, hayal edebileceklerimizden daha büyük ve daha radikal?.. O halde, şimdi, ayağa kalkın ve bırakın, fırtına kopsun! (18 Şubat 1943'teki topyekün savaş ilanından.) * Tanrı niçin başkalarına verdiklerini benden esirgiyor? Tanrım, tanrım beni niçin bıraktın? (Günlüğünün Mart 1925 tarihli bölümünden.) * Yalnız savaşmayı değil, ölmesini de biliyoruz! (İntiharına yakın bir zamanda söylediği söz.) |