ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Sarımsağın Dondurması Da Yapıldı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=873690)

Prof. Dr. Sinsi 10-06-2012 08:57 PM

Sarımsağın Dondurması Da Yapıldı
 
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsaklı dondurma yapıldı. Sarımsaklı dondurmanın ağızda koku yapmadığı da öne sürüldü.

Pastane sahibi Bekir Çakaloğlu, yörede yetişen ürünlerin tanıtılmasıyla ilgili eksikliği fark ettiğini söyledi. Çakaloğlu, “Nasıl hamsinin pilavı, çorbası, yemeği gibi ürünler sunulabiliyorsa, ilçemizin en büyük gelir kaynağı olan sarımsağı da daha cazip hale getirip, üreticiye katmadeğer sağlamak amacıyla Sarımsaklı dondurmayı piyasaya sunduk. Bu ürün kısa sürede halkın beğenisini kazandı. Özellikle şehir dışından gelen vatandaşlar sarımsaklı dondurmaya büyük ilgi gösteriyor” dedi.
Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağını dondurma lezzetiyle sunan Çakaloğlu, “Bu kararı vermemde yıllardır yanımda çalışan Nail Usta'nın sarımsak üretici olması etkili oldu. Hafif sarımsak tadı bulunan bu dondurma ağızda kesinlikle koku yapmıyor. Tüm Taşköprülüler olarak geleneklerimize, göreneklerimize, örf ve adetlerimizle birlikte Taşköprü Sarımsağımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

hürriyet


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.