![]() |
Gerziniş (Yoğurtlu)
Gerziniş (Yoğurtlu)
Malzeme 1 kilo un 2 kaşık tuz Aldığı kadar su 1 kilo patates İstenirse baharat 2 kaşık yoğurt 6 diş sarmısak Yarım bardak margarin Tarifi Patatesleri haşlayıp ezin. Arzuya göre baharatını koyun. Püre halinde olsun. Unu, kaba koyun. Tuz ve suyla sert bir hamur yapm. Oklavayla yufka yapın. Muska şeklinde kesin ve içlerine ezilmiş patateslerini koyup kapatm. Un serpilmiş bir tepsiye dizin ve kaynar suda haşlayın. Su üstüne çıkınca pişmiş sayılır ve süzgece koyun. Hamurunuzun üstüne sarımsaklı yoğurdu ve az da toz kırmızı biberi tereyağında yakıp üstüne dökün. Afiyetle yiyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.