![]() |
Hamsi Omlet
Hamsi Omlet
Malzemeler 500 gr. hamsi balığı 250 gr. taze soğan 2 adet yumurta 2 adet havuç Yeterince galeta unu, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber. Tarifi Hamsileri ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzünüz. Suyu süzülen hamsilerin kılçıklarını çıkarınız. Havucu bir kaba rendeleyiniz. Soğanları ince ince kıyınız, içine maydanoz ve dereotunu ince kıyarak ilave ediniz. Hepsinin üzerine yumurtaları kırıp, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırınız. Büyükçe bir teflon tavayı hafifçe yağlayınız. Hamsileri tek tek galeta ununa bulayınız. Balıkların başları tavanın ortasına gelecek şekilde, kuyrukları kenara doğru şekilli olarak diziniz. (Bir tavaya 20-25 balık gelecek şekilde). Tavayı ateşe koyup, hazırladığınız harçdan üç tahta kaşığı döküp, balıkların üstüne yayınız. Sallayarak altı pembeleştirinceye kadar kızartınız. Kapak yardımıyla ters çevirip üstünü de kızartınız. Balıklar ve iç tükeninceye kadar bu işlemi tekrarlayınız. Balıklı taraflar üste gelecek şekilde servis tabağına alınız. Üzerine limon sıkıp ikram ediniz. Not: Gümüş balığı ve sardalya balığı da aynı şekilde pişirilebilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.