ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=85589)

Şengül Şirin 06-30-2009 04:42 PM

Hamsi Dolması
 
Hamsi Dolması



Malzemeler


1/2 kg. iri hamsi balığı
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber


Tarifi

Hamsilerin başlarını koparıp, içlerini temizleyiniz, iyice yıkayıp suyunu süzdürünüz. Balığı fazla zedelemeden, yırtıp ayırmadan, kılçıklarını çıkarınız. Her tarafını iyice tuzlayıp, biberleyiniz. Soğanları ayıklayıp, salata soğanı gibi halka halka ince doğrayınız. Tuz, karabiber serpip biraz ovunuz, ince ince kıydığınız maydanozları katıp, soğanla iyice karıştırınız. Ayıkladığınız bir balığı alıp üzerine hazırladığınız bu harçdan koyup, bir başka balıkla üstünü örtünüz. Yağlanmış bir fınn tepsisine hazırladığınız bu balıkları diziniz. Üzerine yağ gezdirip, orta hararetli fırında 15-20 dakika pişiriniz. Ilık ikram ediniz.

Not: Bu şekilde hazırladığınız balıkları önce mısır ununa sonra yumurtaya batırarak, kızgın yağda kızartırsanız, bir başka lezzet yaratırsınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.