ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çikolatalı Rulolar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=85438)

Şengül Şirin 06-30-2009 11:14 AM

Çikolatalı Rulolar
 
Çikolatalı Rulolar


Malzemeler

- 125 gr. margarin
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 3/4 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1/3 su bardağı kakao
- Süslemek İçin:
- 150 gr. kıyılmış beyaz çikolata
- 1,5 çorba kaşığı margarin
- 60 gr. sütsüz eritmelik çikolata


Yapılışı

Ön hazırlık olarak fırını 160 derece ısıtın. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Margarin, pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu varsa mutfak robotunda veya mikserin hamur karıştırma parçasıyla karıştırın. Karışım bütünleşene dek karıştırmaya devam edin.


Hazırladığımız hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın. Çabuk hareketlerle yumuşayana dek yoğurun. Karışımı dörde bölün. Her parçayı 1 cm. çapında uzun bir parça olana dek yuvarlayın. Her parçayı 3'er cm. uzunluğunda kesin. Kestiğimiz parçaları hazırladığınız tepsilere yerleştirin. 10-12 dakika pişirin. Fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın.


Beyaz çikolata ve margarini küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştırın. Kaynar su dolu bir tencerenin içine oturtarak eriterek ateşten alın. Pişirdiğniz ruloları erimiş çikolata karışımına yarıya kadar batırın. Kalan çikolatayı tekrar eritip kağıt külahlara doldurun. Mini ruloların üzerine şekiller yapın.

sudenaz 06-30-2009 11:18 AM

Cevap : Çikolatalı Rulolar
 
Acıkdımm:)
Ellerinize sağlık yine Şengül hanım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.