ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap, Film & Müzik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=679)
-   -   Hayvan Yemek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=833215)

Prof. Dr. Sinsi 09-12-2012 03:10 AM

Hayvan Yemek
 
Hayvan Yemek

Neden kahvaltıda makarna yemiyoruz? Yemek yerken aldığımız kararları, neye dayanarak alıyoruz? Neden kuzu eti yiyoruz ama köpek eti yemiyoruz?
Köpeklerini seven Fransızlar, bazen atlarını yer.
Atlarını seven İspanyollar, bazen ineklerini yer.
İneklerini seven Hintliler, bazen köpeklerini yer.
Peki ya siz hangi hayvanları seviyor, hangilerini yiyorsunuz?
Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın ile Her Şey Aydınlandı’nın parlak yazarı Jonathan Safran Foer, bu kez tabağımızdaki yemeklerin öyküsünü anlatıyor. Hayvan Yemek, kurgulanamayacak denli dehşetli birtakım gerçeklerin bize sofralarımız kadar yakın olduğunu gösteriyor; insanın marifetlerini, tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Hayvan Yemek, bir vejetaryenlik çağrısı değil, bir uyanış çağrısı... Çatalımızı sapladığımız şeyin “ne” olduğunu, bize “neler olduğunu” görmekten çekinmeyenlere açık bir davet.
Tabaklarınızı ve midelerinizi doldururken bu sayfalarda yazanları göz ardı edemeyeceksiniz.
“Hayvan Yemek’i (eğer bu, uygun bir sözcükse) büyük iştahla okudum.” – Alain de Botton



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çocukluğunuzdaki Kurban bayramlarını hatırlayın. Bayramda kesilmek üzere birkaç gün önceden alınan hayvanları evin yakınlarında bir yere bağlarlardı. Kesimin yapılacağı güne kadar birçoğumuz bu zavallı hayvanlarla garip bir bağ kurardık. Bayramın ilk gününde ise, besmelelerle kesilen boğazından fışkıran sıcak kanlarının buharı gözümüzün önünde tüterken, taze kavrulmuş ciğeri sofraya getirirdi yememiz için! Birçokları o sahneden sonra ete mesafeyle yaklaşmıştır, en azından memleketimizde… Kurban bayramında şahit olduğumuz bu sahne gibi, bizi huzursuz edecek bir kitap Hayvan Yemek. Bunun sebebi konunun herkesi ilgilendiriyor olması. Hayvan Yemek, ünlü romancı Jonathan Safran Foer’in bir vejetaryen manifestosu olarak adlandırılmalı belki de. Fena halde sert bir dili var, ama hakaret etmeden. Birçok vejetaryenle konuyu tartıştığınızda sizi vahşi olmakla suçlayacaktır. Foer bunu yapmıyor. Söylediği şey şu, et yemek değil vahşilik; ama o yediğimiz eti sağlayan hayvanı yetiştiren sınai çiftliklerin uyguladıkları metodlar vahşilik! Suçlamıyor Foer, durup düşünün diyor. Yediğimiz şeyin nereden ve nasıl geldiğini düşünün diyor. 1 ton balığı yakalamak için “hedef dışı av” olarak adlandırılan 145 ayrı deniz canlısını (bunların büyük çoğunluğunun da neslinin tehlikede olduğunu) düşünün diyor. Etkileyici bir kitap.

Çağlayan Çevik



Ürünün Resimleri:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10.09.2012
15,96 TL


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.