ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap, Film & Müzik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=679)
-   -   Osmanlı'da Ermeni Aristokrasisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=825218)

Prof. Dr. Sinsi 09-11-2012 03:17 PM

Osmanlı'da Ermeni Aristokrasisi
 
Osmanlı'da Ermeni Aristokrasisi

Osmanlı imparatorluğu'' nda aristokrat bir zümre var mıdır? Bu soru bir yanıyla kolay yanıtlanabilir görülüyorsa da özellikle Fenerli Beyler ve Ermeni Amiralar düşünüldüğünde yanıt biraz bulanıklaşıyor. Elinizdeki kitap bu bulanıklığı bir nebze de olsa kaldırmak için Amiralar tarihine yoğunlaşıyor. Ermeni cemaati içindeki etkinlikleri doğrultusunda imparatorluk idaresinde de önemli görevlere getirilmiş olan Amiralar, kilise, okul ve hastane yaptırarak, sosyal hayatı doğrudan etkiliyorlardı ve gerekli gördüklerinde Ermeni patriklerini görevden alacak kadar güçlüydüler.
Tanzimat Fermanı''nın ilanıyla imparatorluktaki tüm unsurlar gibi Ermeni cemaatinde de değişimler yaşanmış ve Avrupa''da eğitim gören Ermeni gençlerinin sayısının artmasıyla birlikte Genç Ermeniler Amiralarm cemaat içindeki iktidarlarına son vermeye çalışmış ve bunda da başarılı olmuşlardır.
Saro Dadyan tarafından kaleme alınmış olan Osmanlı da Ermeni Aristokrasisi, Amiralar ve Genç Ermeniler''in geçirdikleri süreç üzerinden hem imparatorluğun ve hem de Ermeni cemaatinin dönüşümünü biyografilere ağırlık vererek incelemektedir.

Ürünün Resimleri:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10.09.2012
20,29 TL


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.