ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=645)
-   -   Miğdede Yanma Nasıl Engellenir? Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Miğde Yanmasına Çareler? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=822117)

Prof. Dr. Sinsi 09-11-2012 09:28 AM

Miğdede Yanma Nasıl Engellenir? Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Miğde Yanmasına Çareler?
 
Miğdede Yanma Nasıl Engellenir? Mide yanmasına ne iyi gelir? Miğde Yanmasına Çareler?
Miğdede Yanma Nasıl Engellenir? Mide yanmasına ne iyi gelir? Miğde Yanmasına Çareler?

sebebini bilmediğin birşeyin tedavisi yapılamaz. mide yanması eğildikçe çoğalıyor ve yemek borusundan yukaruya doğru bir yanmaysa bu "reflü " deniyor.başın yukarda yatmalısın uyurken. bo su içmendede zaten hiç birşey için bir sakınca yok.

eğer böyle birşey yoksa, mide çok üşüttüğün zamanda yanma hissi olabilir daha skı giyinirsin. hiç biri değilse ben soğuk süt içiyorum çok iyi geliyor

ve ne kadar sıklıkla olduğuda önemli. ve ne kadar şiddetli olduğu. bir hastalıktan olabilir. başka bir hastalığın belirtisi olabilir.

yukarıdaki arkadaşında dediği gibi senin yapacağının en iyisi doktora görünmek ve ona görünmeden hiçbirşey denememek gerekir. geçmiş olsun

Bir uzmana başvurmalısınız.Sadece bilgilendirmek amaçlıdır,

Mide yanması zaman hepimizin şikâyet ettiği bir sorundur. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkün. Öncelikle yemekleri az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin. Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın. Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçının.
Neler yiyebilirsiniz?
Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur.
Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın.
Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup kati meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Muz: Mideyi seven meyvelerin basında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.