![]() |
Tema Sosyal Örgüt Müdür
Tema Sosyal Örgüt Müdür
Tema Sosyal Örgüt Müdür Tema ( Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ) Vakıf statüsünde kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, kişilerin kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere “vakıf” denir. Dolayısı ile TEMA sosyal bir örgüttür diyebiliriz. |
Tema Sosyal Örgüt Müdür
5.sınıf toplum için çalışanlar ünitesi test
1. I dayanışma II gönüllülük III yardımlaşma IV Çıkar sağlama Yukarıdakilerden hangileri sivil toplum kuruluşlarının temellerindendir? I ve II II ve III I,II ve III I,II,III ve IV Bilmiyorum 2. I dayanışma II gönüllülük III yardımlaşma IV Çıkar sağlama Yukarıdakilerden hangileri sivil toplum kuruluşlarının temellerindendir? I ve II II ve III I,II ve III I,II,III ve IV Bilmiyorum 3. .Bireylerin , grupların ve kurumların birbirleriyle ilişki içinde olmalarına sosyal etkileşim denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bir sosyal etkileşimdir? Devletin sivil toplum örgütlerini teşvik etmesi . Gönüllü bir kişinin yardım derneği kurmak istemesi . Okulun çevreyi ağaçlandırmak için çevre örgütlerinden yadım istemesi . Belediye başkanın halka faaliyetlerini anlatması. Bilmiyorum 4. Sivil toplum örgütleri , demokratik toplum düzeninde çok değişik amaçlarla oluşturulan örgütlerdir. Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum örgütü değildir. TEMA Vakfı Sokak Çocuklarını Koruma Vakfı Okul Koruma Derneği Maliye Bakanlığı Bilmiyorum 5. 1.Kaymakamlık 2.Tema 3.Çevko Hangisi gönüllü insanlar tarfından oluşturulmuş bir sosyal örgüt değildir? 1 ve 2 3 1 1,2 ve 3 Bilmiyorum 6. Hangisi resmi kurum değildir? Okullar Hastaneler Dernekler Mahkemeler Bilmiyorum 7. Erozyonla mücadeleyi amaç edinen sivil toplum kuruluşu hangisidir? Orman Bakanlığı Tema Vakfı Tarım Bakanlığı Çağdaş Eğitim Vakfı Bilmiyorum 8. Bir gazete haberinde Türk Kızılay’ın Asya’daki bir felakete yardım yaptığı haberini okudunuz. Buna göre; Kızılay niçin Asya kıtasında bir bölgeye yardım etmiş olabilir ? O ülkeyi etkilemek. . İnsanlara ülkemizi tanıtmak Yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek. Her devletin yapmadığını yapmak. Bilmiyorum 9. Hangisi sosyal bir örgüt değildir? Kızılay Dernekler Eğitim Gönüllüleri Okullar Bilmiyorum 10. Aşağıdaki kurumlardan hangisi toplumun güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur? Üniversiteler Milli Eğitim Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü Belediyeler Bilmiyorum 11. Türkiye’de eğitimden sorumlu olan bakanlığın adı nedir? Adalet Bakanlığı Sanayi Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Maliye Bakanlığı Bilmiyorum 12. Aşağıdakilerden hangisi toplumun temel ihtiyaçları arasında sayılamaz? Eğitim Sağlık Seyahat Güvenlik Bilmiyorum 13. Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum örgütlerinin özelliklerinden değildir? Gönüllü bireylerden oluşur. Genellikle yardım amaçlı kuruluşlardır. Devlet kurumlarının yerini alırlar. İnsanların hak ve hürriyetlerini korumak için de kurulurlar. Bilmiyorum 14. Aşağıdakilerden hangisi toplumun bazı ihtiyaçlarını karşılamak, haklarını korumak amacıyla gönüllü kişiler tarafından oluşturulmuş olan kuruluşlardandır? Devlet okulları Sivil toplum örgütleri Şirketler Fabrikalar Bilmiyorum 15. Bir Toplumda,sivil toplum örgütlerinin çok sayıda kurulmuş olması aşağıdakilerden öncelikle hangisinin geişmiş olduğunun göstergesidir? turizmin sanayileşmenin ekonominin demokrasinin Bilmiyorum 16. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde doğayı ve çevreyi korumak amacıyla oluşturulmuş sivil toplum örgütlerinden biridir? AKUT TSE KIZILAY TEMA Bilmiyorum 17. Toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş resmi ve sivil toplum kuruluşları vardır.Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum kuruluşlarından biri değildir? Kızılay Yeşilay TEK ÇEVKO Bilmiyorum 18. Bireylerin,grupların ve kurumların birbirleriyle ilişki içinde olmasına ne denir? Sosyal etkileşim Sosyal Örgüt Kurum Sivil toplum kuruluşu Bilmiyorum 19. Serbest meslek sahiplerinin haklarını korumak için kurulan sivil toplum kuruluşu hangisidir? Vakıf Dernek Sendika Oda Bilmiyorum 20. Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum kuruluşlarının özelliklerinden değildir? Yaptıkları çalışmalar yasaldır Devletten tümü ile bağımsızdırlar Gönüllü insanlar tarafından kurulur Devletin belirlediği kanunlara uygundur Bilmiyorum 21. İnsanların gönüllü olarak çalıştıkları kurumlar da vardır. Buna göre,aşağıdakilerden hangisi gönüllüler tarafından oluşturulan bir kurum değildir? Tüketicileri Bilinçlendirme Derneği Hayvanları Koruma Derneği Sağlık Ocağı Kızılay Derneği Bilmiyorum 22. Resmi veya sivil bütün kurumlar ............göre kurulur ve işletilir. Yukarıdaki cümleyi hangi sözcükle tamamlamalıyız? Yasalara Geleneklere Göreneklere İsteğe Bilmiyorum 23. İnsanlar aşağıdaki durumların hangisinde sosyal etkileşimde bulunamazlar? Bir arkadaş grubu içinde iken Bir kurumda çalışırken Sosyal örgütlerin faaliyetlerine katılırken Ders çalışırken Bilmiyorum 24. “Kişilerin ,grupların ve kurumların ilişki içinde olmasıdır.” Bu tanım aşağıdakilerden hangisine aittir? Bireysel etkileşim Soysal etkileşim kurum iletişim Bilmiyorum 26. Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerden zarar görenlere yardım etmek amacıyla kurulmuş kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? Bakanlıklar Sendika Kızılay Belediyeler Bilmiyorum 27Kendi isteklerini Kanunlara Bakanlığa Partilere Bilmiyorum 28. Sosyal kurumlarla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? Fakirlere giyecek yardımı yaparlar Kızılay doğal afetlerde halka yardım eder Dernekler ve vakıflar devlet tarafında oluşturulur Öğrencilere yardım ederler Bilmiyorum |