ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=645)
-   -   Meyve Ve Çimlenme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=807452)

Prof. Dr. Sinsi 09-11-2012 09:44 AM

Meyve Ve Çimlenme

meyve ve meyve çeşitleri nelerdir?
meyve ve çimlenme

çimlenme ve çimlenme için gereken şartlar nelerdir?

fen ödevim için gereken bu iki araştırmayı kısa olarak yazarmısınız?

Meyve Ve Çimlenme

Alıntı:

:) yardım et´isimli üyeden Alıntı

meyve ve meyve çeşitleri nelerdir?

çimlenme ve çimlenme için gereken şartlar nelerdir?

fen ödevim için gereken bu iki araştırmayı kısa olarak yazarmısınız?

Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir?

Meyve Yararları Nelerdir? Sağlıklı kalabilmek için uzmanlar tarafından her mevsim ve de her gün mutlaka tüketilmesi gerektiği bildirilen meyvelerin sağlığımıza olan etkileri.

ÜZÜM

Sadece suyu değil, kabuğu ve çekirdeği de çok yararlıdır. Beyin ve karaciğerin dostudur. Kan yapar ve kanı temizler. Kansere karşı koruyucudur. Saç dökülmesi ve yorgunluğa iyi gelir. Kan basıncını düşürür ve kanı sulandırır.

KAYISI

Kansızlığa çok iyi gelir. Sinir zayıflığı olanlarda, beyinsel faaliyetlerde bulunanlarda ve uykusuzluk çekenler için faydalıdır. Kalbi ve prostatı korur.

NAR

Prostat ve cilt kanserine karşı koruyucu özelliklere sahip olduğu belirtiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp kaslarını güçlendirir. İshal olanlara iyi gelir. Bağırsaklardaki asalakları düşürür.

KAVUN

Kansızlığa, yorgunluğa, böbrek ve safra kesesi taşlarına, hemoroide, romatizma ve gut hastalığına karşı birebirdir. Damar tıkanmalarına engel olur. Bağırsakları yumuşak tutar. Meniyi yoğunlaştırır. Yanıklar için mükemmel bir merhemdir.

KESTANE

Varis, hemoroid gibi toplar damar rahatsızlıklarına iyi gelir. Sinirleri güçlendirir. Kansızlığı giderir. Mideyi kuvvetlendirir.

KİRAZ

Damar sertliğini önler. Gut ve romatizmaya iyi gelir. Ağrı kesicidir. Böbreklerdeki küçük taş ve kumları eritir. Vücutta biriken üre asitlerini ve ürat tuzlarını dışarı atar. Kanın temizlenmesine yardım eder. Kiraz sapları idrar söktürücüdür.

KİVİ

C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını dengeler. Göğüs kanserini önler. Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği vardır. Kolesterol seviyesini kontrol eder. Soğuk algınlığına iyi gelir. Vücudun toksinlerden temizlenmesine yardım eder.

MANDALİNA

Kanı temizler ve damar sertliğine iyi gelir.

LİMON

Vücut direncini artırır. Grip, soğuk alğınlığı, nezle, halsizlik gibi rahatsızlıklara karşı koruyucudur. Bedeni mikroplardan arındırır. Yemek borusu ve mide kanserini önler. Tansiyonu düşürür, kalbi güçlendirir, damar sertliğini önler. Gut hastalığına karşı faydalıdır. Karaciğer rahatsızlığında yararlıdır.

KARPUZ

Kalbi ve prostatı korur. Toksinlerin atılmasını sağlar. Böbrekleri ve mesaneyi temizler. Kum ve taşları eritir.

MUZ

Hücre yenileyicidir. Damarları açar. Mide asidine karşı mideyi korur. Kemiklerin güçlenmesini sağlar.

ŞEFTALİ

Hormonları çalıştırır. Böbrek taşlarını eritir. Kanı temizler ve gut hastalığına karşı faydalıdır. Bağırsakları yumuşak tutar.

PORTAKAL

Grip ve nezleye karşı direnci artırır. Kanı temizler. Antikansorejendir. Prostat bezinin çalışmasını rahatlatır. Bağırsakları yumuşak tutar. Karaciğer hastalıklarına ve sarılığa karşı doğal bir ilaçtır.

Çimlenme - Çimlenme Nedir, Çimlenme İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Çimlenme Neye denir? Çimlenme İçin Gerekli Şartlar

Çimlenme Nedir?

En kısa haliyle çimlenme bitkinin tohumdan gelişip filizlenmesidirDaha detaylı tarif etmek gerekirse; çimlenme, tohumda bulunan embriyonun uygun şartların meydana gelmesi ile tohumdan çıkıp ana bitkiye bezer bitkiyi oluşturmak için ortaya çıkışına denir

Çimlenmenin başlangıcı tohumun toprağa düşmesi ile başlamaktadırDiğer bir şekilde çimlenme, tohumun birkaç günlük yada birkaç yıllık bir uyuma devresinden sonra başlar Bu süre çeşitli şartlara bağlıdır Bu şartların başlıcaları arasında su ve ısı vardır

Suyun ve ısının etkisiyle toprağa düşen tohum, ilkin şişmeğe başlar, bir süre sonra da kabuğu yarılır ve yavru bitkinin kökçük kısmı toprağın içme doğru aşağıya, sapçık kısmı da toprağın yüzüne doğru büyümeğe başlar Bu büyüme sırasında beslenme, tohumun içindeki yedek besin maddeleriyle olur Kök ve yapraklar, gelişmelerini kazanınca, bitki kendi besinini kendisi yapmaya başlar Böyle, normal bir bitki hayatı başlamış olur

Bitkilerde Çimlenme Nasıl Olur?

Çimlenme, tohumda bulunan embriyonun uygun şartlar bulunca gelişerek ana bitkiye benzer bitkiyi vermek üzere tohumdan çıkarak serbest hale geçmesine denir

Çimlenme olayı, tohumda büyümenin başlaması ve yedek besin maddelerinin embriyo büyümesinde kullanılmak üzere hareketli hale geçmesi olaylarını içine alan birçok karışık biyokimyasal ve fizyolojik değişiklikler serisinden ibarettir
Çimlenme sırasında meydana gelen bu olaylar serisinin başında, suyun tohum tarafından emilmesi gelir Tohum kabuğu yumuşadıkça ve protoplazma sulandıkça, çoklukla tohum şişer ve bazen kabuğu çatlatır Suyun alınmasını, enzim faaliyetinin ve oksijen alımıyla ölçülen solunumun artışı izler Bu faaliyetlerden sonra hücreler büyür ve kökçük tohum kabuğundan çıkar Bu olaylar çimlenmenin başlaması ile birlikte giden olaylardır
Çimlenmenin devamı için, suda erimez haldeki kompleks maddelerin enzim faaliyetiyle basit, eriyebilir maddeler haline geçmesi ve büyüme noktalarına taşınması gerekir; buralarda bu maddeler büyümede gerekli olan enerjiyi sağlamak için kullanılırlar veya yeni hücre yapı maddesi haline dönüştürülürler Çöğür (tohumdan çıkan fidan), büyüme konilerinde hücrelerin bilinen bölünme, genişleyip büyüme ve farklılaşma olaylarıyla büyümeğe başlar Çöğür, yapraktan yeterli olarak fotosentez yapıncaya kadar, gelişmesi için tohumdaki yedek maddelere muhtaçtır

Çimlenmenin Oluşma Sırası:

Suyun emilmesi,
Enzim ve solunum faaliyeti
Yedek besin maddelerinin basit ve eriyebilir hale geçmesi,
Bunların nakli,
Özümlenmesi,
Büyüme

Çimlenme ilerledikçe çöğürün yapısı kısa zamanda belli olur Embriyo, üzerinde bir veya daha fazla çenek yaprağı (kotiledon) taşıyan bir hipokotil kök ekseninden ibarettir Kökün (radide) büyüme noktası, hipokotil kök ekseninin alt ucundan çıkar Sürgünün (plumule) büyüme noktası, hipokotil kök ekseninin öteki ucunda, çenek yaprakların üstündedir Çöğürün gövdesi, çenek yaprakların altı (hipokotil) ve üstü (epikotil) olmak üzere iki kısma ayrılır Pratikte epikotil ve plümül terimleri çoklukla biribirleri yerine kullanılır
Çöğürün başlangıçtaki büyümesi iki şekilde olur Birinci tipte (epigeous çimlenme), hipokotil uzar ve toprak üstüne çenek yaprakları çıkarır, ikinci tipte (hipogeous çimlenme), hipokotilin uzaması çenek yaprakları toprak üstüne çıkarmaz, yalnız epikotil dışarı çıkar

Kaynak: renkliweb.com

Meyve Ve Çimlenme

çoook tşkrlr :)

Meyve Ve Çimlenme

Alıntı:

:) yardım et´isimli üyeden Alıntı

çoook tşkrlr :)

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana başarılar diliyorum cnm ;)

Prof. Dr. Sinsi 09-11-2012 09:45 AM

Meyve Ve Çimlenme

selam tanıdınmı beni naber :)

Meyve Ve Çimlenme

Alıntı:

yardım et :)´isimli üyeden Alıntı

selam tanıdınmı beni naber :)

Slm Tanıyamadım hoşgeldiniz

Meyve Ve Çimlenme

nasıl yani ne çabuk unuttun ben seni unutmadım tanıyorum hala eee normaldir bu siteye binlerce kişi giriyo oyüzden tanıyamamışsındır :)

Meyve Ve Çimlenme

bu arada hoşbulduk :)

Meyve Ve Çimlenme

Alıntı:

yardım et :)´isimli üyeden Alıntı

nasıl yani ne çabuk unuttun ben seni unutmadım tanıyorum hala eee normaldir bu siteye binlerce kişi giriyo oyüzden tanıyamamışsındır :)

Doğrudur tanıtırsanız tanıyabilirim binlerce üyemiz var bu şekilde tanımam mümkün değil

Meyve Ve Çimlenme

şuan bulunduğumuz sayfa 2. sayfa dimi 1. sayfaya girin yorumları görün tanırsınız ozaman