![]() |
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı - Şeftalili Pasta Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı - Şeftalili Pasta Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı - Şeftalili Pasta Tarifi ŞEFTALİLİ PASTA Malzemeler: 3/4 su bardağı toz şeker 4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 1 çimdik tuz 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 poşet kremşanti 3-4 adet şeftali 2 su bardağı soğuk süt Pandispanyayı ıslatmak için tercihen şeftali marmelatlı veya reçelli su (2/3 su bardağı kadar) Süslemek için file badem veya bisküvi kırıntısı TARİFİ: Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile katılaşa kadar çırpıp dolapta hazır bekletin.Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz. Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın. Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır. Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın. Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin. Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın. Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün. 350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakın. Soğuyunca tırtıllı bıçakla keki ortadan ikiye kesin. İlk parçayı servis yapacağınız tabağa alıp reçelli su ile çok fazla olmayacak şekilde ıslatın. Kremşantinin yarıya yakınını sürüp doğranmış şeftalileri kata yerleştirin. İkinci parçayı üstüne koyup kalan kremşanti ile pastayı kaplayın. İsterseniz bir miktarını ayırıp sıkma torbası ile pastanızı süsleyin. Ayrıca file badem, ceviz, bisküvi kırıntıları ile kenarlarını kaplayarak da süsleyebilirsiniz. BALLI KULE http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 poşet muzlu puding 1 poşet kakaolu puding 6 su bardağı süt 1 çay bardağı bal 1 limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı limon suyu YAPILIŞI: 1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz). 1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin. 1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin. Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın. PANNA COTTA http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Portakal Peltesi İçin : 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı nişasta 1/2 su bardağı şeker Panna Cotta İçin : 2 paket süt kreması (400 gr) 6 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı toz jelatin 1 paket vanilya 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta TARİFİ: Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın. Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın. Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın. YALANCI TAVUK GÖĞSÜ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 150 gr margarin 1 su bardağı un 1 kaşık nişasta 1,5 su bardağı şeker 1 paket vanilin 1 litre süt TARİFİ: Orta boy tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın. Geniş bir borcama yayıp, buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin. TROPİC CUP http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 paket vanilyalı puding 3,5 su bardağı süt 2 dilim konserve ananas halkası 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı tropik meyve suyu TARİFİ: 1 paket vanilyalı pudingi süt ile pişirin. Vanilyalı puding soğurken diğer paketi meyve suyu ile pişirip soğutun. Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın. Meyve suyu ile hazırladığınız puding soğuyunca kaselere paylaştırın. Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp, hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.