ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=645)
-   -   Abd: Usame Bin Ladin Öldürüldü - Abd Başkanı Obama Açıkladı Usame Bin Ladin Öldürüldü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=805058)

Prof. Dr. Sinsi 09-11-2012 09:00 AM

Abd: Usame Bin Ladin Öldürüldü - Abd Başkanı Obama Açıkladı Usame Bin Ladin Öldürüldü
 
ABD: Usame Bin Ladin Öldürüldü - ABD Başkanı Obama Açıkladı Usame Bin Ladin Öldürüldü
ABD: Usame Bin Ladin Öldürüldü - ABD Başkanı Obama Açıkladı Usame Bin Ladin Öldürüldü

Usame Bin Ladin bu evde öldürüldü

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Lüks ve büyük bir evin hiçbir internet ve telefon bağlantısına sahip olmaması nedeniyle dikkati çektiği iddia ediliyor. Evin ilk olarak 2010 yılı Kasım ayında tespit edilmiş. 2005 yılında inşa edilen evin yaklaşık 4 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili olduğu ve iki girişinin bulunduğu aktarılıyor.

Amerikan AP ajansı, Pakistanlı ve ABD’li yetkililere dayanarak, Usame bin Ladin’in Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın kuzeyindeki bir bölgede bulunan büyük bir evdeyken helikopterle düzenlenen baskında öldürüldüğünü duyurdu.
Ajansın haberine göre, Pakistanlı istihbarat yetkilisi, evin bulunduğu İslamabad’ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Bilal bölgesine dört helikopterle baskın düzenlendiğini, helikopterlerden birinin yerden açıldığı sanılan ateşle vurulduğunu anlattı.
Pakistanlı yetkili, helikopterlerin ülkenin kuzeyindeki bir hava üssünden havalandığını kaydetti.
Amerikalı bir yetkili de baskının İslamabad yakınındaki büyük bir eve düzenlendiğini belirtti.
ABD Başkanı Barack Obama, Bin Ladin’in öldürüldüğünü ilan ederken askeri operasyonun dün düzenlendiğini bildirmişti.
Öte yandan AP ajansı, Bin Ladin’in İslamabad yakınlarında öldürülmesinin, şimdiye kadar nasıl yakalanamadığı ve ne kadar süredir orada bulunduğu sorularını gündeme getireceğine dikkat çekti.
Bugüne kadar ABD istihbaratının, Bin Ladin’in hep Pakistan ve Afganistan arasındaki sınırda kanunların uygulanamadığı bölgede saklandığını düşündüğü belirtiliyordu.

Pakistan televizyon kanalları, Amerikan askerleri tarafından sabaha karşı bir operasyonda öldürülen Usame bin Ladin'in öldürüldükten sonraki görüntüleri olduğu iddia edilen fotoğraflar yayınladı.

Ancak internet sitelerinde de yayınlanan ve cesedin yüzünün kısmen parçalandığı görülen fotoğrafların gerçekliği kuşku uyandırdı. Cesede ait olduğu iddia edilen fotoğrafla, Bin ladin’in yaklaşık 10 yıl önce çekilen fotoğrafı birbirine tıpatıp benziyor.
Ağız ve yüz ifadesi her iki fotoğrafta da aynı. Ayrıca 10 yıl önceki fotoğraftaki beyaz sakallarla, yeni çekilen fotoğraftaki beyaz sakallar da neredeyse birbirinin aynı.

Bin Ladin'in öldürüldüğüne ilişkin iddiayı çürüten soru işaretleri şöyle:
CESET NEDEN DENİZE ATILDI?
Amerikan AP haber ajansına göre, ABD'li bir yetkili, askeri operasyonla öldürülen Usama Bin Ladin'i denize gömdüklerini söyledi. Cesedin apar topar denize atıldığı iddiası henüz doğrulanmadı. Ancak bu Bin Ladin'in öldürüldüğüne ilişkin şüpheleri derinleştirdi.

TALİBAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ REDDETTİ

Pakistan'daki Taliban Hareketi, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü yönündeki haberleri yalanladı.

Geo TV'nin haberine göre, Taliban Hareketi, Bin Ladin'in hayatta olduğunu savundu.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.