![]() |
Termometre Nasıl Yapılır - Termometre Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
Termometre Nasıl Yapılır - Termometre Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
Termometre Nasıl Yapılır - Termometre Nasıl Yapılır Resimli Anlatım termometre nasıl yapılır,termometre yapılışı,termometre nasıl yapılır resimli,termometre nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir,termometre yapımında hangi maddeler kullanılır,termometre yapımı,termometre yapılışı, http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzeme ve Yapılışı - Alt kısmı balonlu ve balonsuz 30 cm kadar ince boru alınır. - Civalı için daha ince kanallı, ispirtolu termometre için biraz daha geniş kanallı daha uygundur. - İki ucu açıksa bir ucu ispirto ocağı alevinde kapatılır. - Boru içine 10 - 15 cm yüksekliğinde civa veya ispirto konur. - Termometre buza daldırılır. 10 dakika kadar bekletilir. Civa veya ispirtonun geldiği düzeye 0° işaretlenir. - 100° için : deniz seviyesinde iseniz kaynar suyun buharı üzerinde termometrenin haznesini 10 dakika kadar tutunuz. - Sıvının geldiği yere 100 rakamını işaretleyiniz. - 0 ile 100 arasını 100 eşit parçaya bölünüz. - Her iki bölme 1°C sıcaklığı gösterir. - Termometrenizin derecelenmeside tamamdır. - Aynı bölmeleri 0'ın altında ve 100'ün üstünde de devam ettirebiliriz.Çünkü civa ve ispirto eşit sıcaklık değişmelerinde eşit miktarda yükselir ve alçalır. |