ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Neandertal Ve Günümüz İnsanı Çiftleşti Tezi Açıklaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=802400)

Prof. Dr. Sinsi 09-10-2012 01:21 AM

Neandertal Ve Günümüz İnsanı Çiftleşti Tezi Açıklaması
 
Neandertal adamı
Neandertal ve Günümüz İnsanı Çiftleşti Tezi Açıklaması Neandertal adamı yaklaşık 200 bin ile 35 bin yıl önce yaşamış insan ırkıdır. Latince adı Homo sapiens neanderthalensis. 1855 yılında Almanya'nın Neander vadisinde (Almanca "tal", eski Almanca'da "thal"=vadi) bulunan kalıntılardan dolayı bu türün adı Neandertal olarak koyuldu. İlk bulunan örneklerden birisinin ileri derecede romatizma hastası oluşundan dolayı bu türün bir ucube olduğu görüşü ilk başlarda düşünüldü.
Neandertaller bizim türümüz olan Homo sapiens'e göre biraz daha irice bir insan türüdür.
Neandertallerin genel olarak yaşadığı bölge, Avrupa ve Yakındoğu'dur. Türkmenistan'da da Neandertallere ait fosiller bulunmuştur. Fakat Çin'de Neandertaler yaşamamıştır. Bu dönemde Avustralya ve Amerika kıtalarında da insan yerleşimi yoktur. Yaşadıkları dönem, Riss buzulu ile Riss-Würm buzul arasıdır.
İlerleyen araştırmalar Neandertallerin de bizim türümüz gibi bir kültüre sahip olduğunu gösterdi. Ateşin yaygın ve etkili bir şekilde kullanılması onların yaşadığı dönemde gerçekleşti. İlk fırlatmalı silah olan mızrakları onlar icat etti. Ölü gömmeyle ilgili ilk kanıtlar da Neandertallerden kalmıştır. Bu nedenle en çok fosili bulunan insan türlerinin başında (bizim türümüzden sonra) Neandertaller gelmektedir.
Modern arkeolojinin en büyük tartışma konularından biri de Neandertallerin bizim türümüzün atası olup olmadığıdır. Bu konuda yapılan genetik araştırmalar her defasında farklı sonuçlar ortaya koymaktadır. Genetik olarak ne olduğunu bir yana bırakırsak, kültürel anlamda Neandertallerin bizim kültürümüzü oluşturan temel ögelere sahip oldukları kabul edilebilir.
Neandertal ve Günümüz İnsanı Çiftleşti Tezi
Tezi ilk oraya atan ABD’li antropolog Erik Trinkaus, Neandertal Kemiklerinin incelemiş, günümüz insanınınkiyle karşılaştırmalar yapmıştır.İncelemeleri sonucunda günümüz insanında sadece neandertallerden kaynaklanan öellikler tespit etmiştir.Trinkaus'a göre insan ve neandertallerin çene ve kafa yapılarında da çiftleşme belirtileri var.Ayrıca Neandertal ve günümüz insanının binlerce yıl birlikte yaşadığı da biliniyor.Bu da büyük olasılıkla çiftleştiklerini gösteriyor.Hatta Trinkaus'a göre, şimdiki Avrupalılar da neandertal genleri taşıyor.Teze ait bilimsel bulgular çoğaldıkça tez teori olma yolunda ilerliyor. Başka bir teze göre de neandertal insanı ile cro-magnon insanı birbirine karışıp asimile oldular.Şimdiki insan ırklarının temeli de böyle oluştu.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.