ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap, Film & Müzik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=679)
-   -   Gölgede Yaşamak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=799197)

Prof. Dr. Sinsi 09-10-2012 01:31 AM

Gölgede Yaşamak
 
Gölgede Yaşamak

Fadime Uslu çağdaş öykücülüğümüzün ana izleklerinden "küçük insan" dünyasını gizlendikleri yerden bulup çıkarmada, onların öykülerini edebiyata aktarmada çok başarılı.
Turgay Fişekçi
Hiç aksamayan, tempolu bir dili var. Öykülerindeki sözcük dizini, hem gözümüzde canlanan resimler çiziyor, hem de kulağımıza hüzünlü bir müziği ulaştıran notalara dönüşüyor. Anlatımı son derece sinematografik.
Cemil Kavukçu
Onda taşra, bireyi, onun tutumunu, davranışlarını biçimlendiren bir gizli el olarak yer alıyor. Bu çerçevede klasik öykülemeyle ama yoğun duyarlıklarla karşılıyor bizi.
M. Sadık Aslankara
Daha aksatırlarda öyküsünü kuruyor yazar, sonra adım adım öykünün merkezine ilerliyorsunuz. Vardığınız yerde, o büyük sarsıntının özellikle kadın ruhunda nasıl derinleştiğini ve artçıların hâlâ devam ettiğini görüyorsunuz.
Ethem Baran

2011 yunus Nadi Öykü Ödülü’nü Gölgede Yaşamak başlıklı dosyasıyla kazanan Fadime Uslu, anlaşılmayı bekleyen duyarlı, kırılgan insanları, onların iç hesaplaşmalarını kendine özgü bir dille öyküleştirirken, günümüzde gittikçe sığlaşan yaşamları da mercek altına alıp irdeliyor.


Ürünün Resimleri:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg






Piyasa Fiyatı - 09.09.2012
8,11 TL


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.