ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap, Film & Müzik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=679)
-   -   Prens Adaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=793353)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 11:56 PM

Prens Adaları
 
Prens Adaları

"Birçok yazı Adalar’da geçirmiş biri olarak benim için bu kitap, bir şairin Ada’nın dünyası, manzarası, ışığı ve insanları tarafından nasıl baştan çıkarıldığına dair son derece etkileyici bir aktarım. Joachim Sartorius, Bizans''ın mistik mirasını, Yunanlıların İstanbul''un gölgesinde kalan hayatlarını ve kozmopolitizmin yitimini hiçbir şekilde göz ardı etmeden günümüzden yola çıkıyor. İnsanda hemen bir bilet alıp bu adalara gitme isteğini uyandırıyor."

Orhan Pamuk
Alman Şair Joachim Sartorius’un Büyükada’da geçirdiği bir sonbahar sırasında kaleme aldığı anıları, okuru rakı sofralarına, Marmara’nın parıldayan sularına, kaldırım taşlarına vuran nal seslerine, yani Adalar’a doğru büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Bizans, Osmanlı ve cumhuriyetin kuruluş döneminden kalan yapılarda yaptığı incelemeler ve Ada sakinleriyle kurduğu sohbetlerle Sartorius Adalar’ın geçmişine dair ilgi çekici anekdotlar aktarmanın yanı sıra bölgenin kozmopolit tarihinin bir haritasını çıkarmayı da başarıyor.

Yazarın yoldaşları Sezer Duru, Orhan Pamuk, Ataol Behramoğlu, Ara Güler ve diğerlerinin hikâyeleriyle beslenen Prens Adaları, her Ada tutkununun okuması gereken sıcak ve ahenkli bir anlatı.

Ürünün Resimleri:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg






Piyasa Fiyatı - 09.09.2012
6,49 TL


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.