ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap, Film & Müzik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=679)
-   -   Miramar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=789302)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 11:09 PM

Miramar
 
Miramar

Nobel Ödüllü yazar Necib Mahfuz’un en bilinen ve sevilen romanlarından Miramar, farklı ekonomik ve politik görüşlere sahip bir grup insanın yaşamları ve ilişkileri üzerinden 1960’lı yılların Mısır’ını çarpıcı bir şekilde anlatıyor.
Her biri farklı sebepler yüzünden sürgün hayatına mahkûm altı karakter, İskenderiye’de, eski görkemini yitirmiş Miramar Pansiyon’da bir araya gelirler. Hikâyenin ana kahramanı, köyünden kaçıp pansiyona sığınan ve okuma yazma öğrenip kendisini özgürleştirmeye kararlı bir genç kadın olan Zühre’dir. Pansiyon sakinlerinin ayrı ayrı onunla kurdukları ilişki dönemin sosyal ve siyasi gerçeklerini yansıtır. Miramar, çeşitlilikle çatışmanın iç içe geçtiği büyük bir ev, bir ülke metaforu olarak akıllarda yer edecek, güçlü bir roman.

Tüm saygın romanlar gibi, Miramar gazetelerdeki binlerce yazının ya da televizyondaki belgesellerin yapamadığını başararak bize bir ulusun psikolojisini yakından tanıma ayrıcalığını bahşediyor.
John Fowles


Ürünün Resimleri:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg






Piyasa Fiyatı - 09.09.2012
11,37 TL


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.