ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap, Film & Müzik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=679)
-   -   Müminlerin Annesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=786702)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 08:07 PM

Müminlerin Annesi
 
Müminlerin Annesi

İslam’ın doğuşunu Hazreti Muhammed’in en genç ve en sevgili eşi Ayşe’nin bakış açısıyla anlatan çarpıcı bir roman…
Kamran Pasha’nın bu romanı bana yedi yıl boyunca okuduğum raflar dolusu kitabın öğrettiklerinden fazlasını öğretti. Muhammed’in sevgili eşi Ayşe’nin romanı, biz Batılıların pek iyi tanımadığı insanları, inancı ve dünyayı anlatıyor bize. Bugün bu kitaba ihtiyacımız vardı.
Steven Pressfield, Gates of Fire’ın yazarı
Hem epik hem samimi… Muhteşem bir hikâye..
Amy Tan

Yedinci yüzyılda, Arabistan’da Muhammed adında yeni bir peygamber ortaya çıkar. Rüyasında bir kadın gördükten sonra onunla evlenmeye karar verince, kızın babası derhal bir düğün töreni düzenler. Ayşe, Muhammed’in on iki karısından en genç olanıdır ve müthiş zekâsı sayesinde Muhammed’in gözdesi olur. Fakat Ayşe, düşmanları tarafından zinayla suçlanınca, Peygamber’in gözündeki ayrıcalığını kaybeder ve masumiyetini ispatlamak zorunda kalır.
Vahiyle aklandıktan sonra kocası tarafından affedilen Ayşe, Medine’deki yerleşim yerlerine saldırı düzenlendiğinde ister istemez Müslümanların saygısını kazanır ve savaş meydanında çok önemli bir oyuncu olur. Muhammed’in hareketi bütün Arabistan’a yayılır, birbirleriyle sürekli savaşan kabileleri birleştirir ve Muhammed aynı zamanda bir devlet adamı haline gelir. Fakat en büyük zaferinden –kutsal şehir Mekke’nin fethi – kısa bir süre sonra Ayşe’nin kollarında ölür.


Ürünün Resimleri:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg






Piyasa Fiyatı - 09.09.2012
16,25 TL


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.