ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Komik Hikayeler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=459)
-   -   Acayip Bir Yol Hikayesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=78612)

TiFus 05-22-2009 07:41 PM

Acayip Bir Yol Hikayesi
 
Acayip Bir Yol Hikâyesi

He, doğru demişler. Burda çalışanların arasında en eski ben varım. Şöyle böyle yirmi beş seneye yaklaştı.

Yok canım, ben girmeden çok önce başladı burası. Ben Özal zamanında girdim. Bizim dayıoğlu parti azasıydı da o sebep oldu sağ olsun. Şimdi çalışanların arasında en eski ben varım emme, bu inşaat başladığı zaman işe girip de emekli olan çok adam var. Ben de nasipse bir iki seneye kadar köşeme çekilirim. Daha da çok emekli olan olur bu yoldan. Bu yol mu? Bu yolun tamamı 30 kilometre. İnşaat başlayalııııı dur bakayımmm mm geli seneye tam 35 sene olcak.


Yolun başladığı gün, dün gibi hatırımda. Ben o zaman… dur bakayım, askereeee… yok yok askere falan getmediydim daha. Yok yav ne askeri. İlkokuldan yeni çıktıydım. Ya bi sene ya iki sene olduydu. Goyun güderdim buralarda. O zamanlar başladı işte. He buralıyım tabi ben. Deee şu karşıki köyden. Kel Hasan’ın İbram derler bana.
Bilirim tabi, her şeyini bilirim.

Valla ne anlatayım. Kime anlatsak şaşıp şaşıp gidiyo.

E haritaya bakarsanız yol var görünüyo tabi. Üç beş sene evvel 2 sarı gafalı turis geldiydi böyle sizin gibi haritaya bakıp. Buralılar burada yol olmadığını bilir de yabancılar bazen çıkıp geliyo. Turisler de inat çıktı gardaşım. Yok diyon anlamaz, harita da harita. Arkadaş haritayı ben mi çizdim. Güç bela savdık başımızdan.
Şimdi, bu yol 30 kilometredir. Yani projede 30 kilometre. 34 sene sen ona 35 de. 35 sene oldu başlayalı. Ben girdiğimde 10 kilometre yapıldıydı. İşte 25 senede biz de 10 kilometre kadar yapmışız. Yok canım o hesaptan gidersen yanılırsın. 10-15 senede falan bitmez. Bitmez ağabeycim. Bitmez.
Yalnız bu yol öyle böyle değil çok mühim.

Yok o yüzden değil, altı üstü iki kıytırık ilçeyi birbirine bağlayacak. Yol başladığında iki ilçeden birbirine ulaşım yokmuş. Şimdi üç ayrı yol var. Bu yol mesafeyi 5 km daha kısaltacak. Mühimliği o yönden değil. Şimdi gardaşım bu yolu devlet yapıyo. Özel sektöre falan verilmedi. Burada gördüğün dozerden el arabasına varasıya her şey gadar devletin öz malı. Mühendisi işçisi de aynı. Anlayacağım yol tamamen devletin öz gaynaklarıyla yapılıyo. İşte böyle olunca bu yol şey oluyo neydi o ha sembol. Bu bi sembol. Bi yerde devletin itibarı. İnsanda gurur olur da devlette gurur olma mı? Bu yol bitmedikçe bizim devlet daha çok önem verdi. Bitmedikçe daha çok önem verdi. Gurur meselesi oldu çıktı.

Esasen bizim köylü yol yapımına garşıydı. Bizim bi rahmetlik İbillinin Hayri Dayı vardı. Çok ileri görüşlü adamdı. “Yolu yaptırmayalım komşular dedi. Yolun gelmesi demek devletin de gelmesi demektir ki devlet geldiği zaman hiç bi şeye garışmasa bizim goyuna guzuya garışır. Gazma vurulmadan biz bu yolu durdurmanın çaresine bakalım” dedi. Bubam rahmetli Kel Hasan, Hayri Dayımın lafından çıkmazdı. O zamanlar biri muhtar öteki birinci aza. İkisi çok uğraştı. Cahil hallerinde köylüye salma salıp para topladılar da Angara’ya gadar getdiler. Emme bizimkileri kim tavuk diye kümese gosun. Ora varınca galabalıkdan bizimkilerin öd sıtmış. Otobüsten inememişler. Anlatırlardı. Korkudan memleket meselesini falan unutmuşlar. Bu otobüs nası olsa geri döncek. Kiç kıpırdamayalım içinde oturalım demişler. Şöförle muavin bunları zorla atmış otobüsten. Ne etsin garipler kaybolmayalım diye ele ele tutuşmuşlar. Otogardan başka yere gıpırdayamamışlar. Köylüden topladıkları yol parasını da yankesicilere çekdirmişler. İrezil olmuşlar oralarda. Ühhüüüü neler neler! Bir iki ay sonra çıkdılar geldiler. Onlar gelesiye yol başladı. Zaten yol bizim köyün uçundan geçiyo. En son söz söyleyecek biziz bu işte. Hakkımız yok, yolun bir karışlık yeri bizim sınıra giriyo. Aradan zaman geçti, Hayri dayım ileri görüşlü olduğundan yolun bitmeyeceğini bildi. Ben de burada işe başladım.

İster bitsin ister bitmesin. Orası beni ilgilendimez. Bir iki sene daha nası olsa sürcek. Ben emekli olduktan sonra bitirilerse bitirsinler.
Yooo çalışıyoz. İşçinin gusuru yok. İşçi 200 kişi falan varız burada. Şefler, mühendiler hariç. Gece gündüz çalışırız. Haftada bir iki gün mesaiye galırım. Yazın da 100 gadar geçici işçi alınır.
Devlet mi? Devlet bura oluk oluk para döker. Bilmem bitmiyo. Emme yol işi bu başka şey değil ki.

35 senedir yapılıyo, 35 senede yolun açılması bitse. 30 sene de rahat asvat dökmesi sürer. Daha alt yapısı üst yapısı, boyası cilası, tabelesi, mabelesi derken 100 seneyi bulur. Yoo 100’ü geçer de ben teknoloci gelişir yeni makene falan yapılır diye 100 dedim.

Şimdi burada yol mol yok. Sen geldiğin yoldan geri dönecen. 10 km sonra sola dön 20 km sonra ana yola çıkarsın. Ordan dolaşırsın. Ha! Ana yola çıkınca bulursan böyle işte


Not: Hikayenin sahibi bizimle irtiba geçtiği taktirde ismi konunun altına en kısa sürede not düşülecektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.